Лайм

Як приготувати вдома гарячий глінтвейн: простий покроковий рецепт

Простий рецепт смачного зігріваючого напою

Глінтвейн - найзатишніший напій. За популярністю в холодні сезони його може обігнати хіба що какао з зефіром. Як же приготувати ароматний зігріваючий глінтвейн, не виходячи з дому? Про це ми розповімо в цьому матеріалі.

Цікаво, що глінтвейн не тільки смачний, але і дуже корисний. Завдяки спеціям і меду він може допомогти побороти симптоми застудних захворювань. Також цей напій добре впливає на тиск і стан судин. Зрозуміло, якщо вживати його в невеликих кількостях.

Для приготування глінтвейну нам знадобляться такі інгредієнти: вино напівсолодке червоне (0,7 л), мед (5 ч. л.), кориця мелена (1 ч. л.), спеції для глінтвейну (кориця 2-3 палички, корінь імбиру 2 -3 см, 2-3 зірочки бадьяна, 2-3 зернятка кардамону, гвоздика 1-2 бутони, запашний перець 3 горошини, мускатний горіх 2 щіпки), половина лимона.

Крок 1: Корінь імбиру порізати на тонкі пластинки, лимон почистити і теж нарізати на дольки.

Крок 2: Цукор змішати з порошком кориці.

Крок 3: Вино нагріти на маленькому вогні, додати в нього цукор, імбир, лимон і всі спеції.

Крок 4: Помішувати вино і почекати, поки воно нагріється приблизно до 80 градусів. Від каструлі почне виходити пар. Важливо: вино не повинно закипіти! Так воно почне втрачати свої смакові і корисні якості.

Крок 5: Коли вино нагрілося, вимкнути плиту, накрити каструлю кришкою і дати глінтвейну настоятися 10-15 хвилин.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні