Лайм

Як приготувати французький флан з карамеллю: покроковий рецепт і поради

Оригінальний десерт на будь-який стіл

Що таке флан, чому його так люблять французи і іспанці, і як приготувати цей оригінальний і легкий десерт своїми руками? Ми вже з'ясували всі ці подробиці і готові поділитися з вами.

Флан - легкий крем під шаром карамелі. В Іспанії він називається просто "флан", у Франції його часто називають "крем-карамель". Цей десерт полюбили в багатьох країнах світу за його повітряну текстуру і дивовижний насичений смак.

Для приготування флану в домашніх умовах нам знадобляться такі інгредієнти: молоко (500 мл), молоко згущене (150 мл), яйце (5 шт.), сіль (щіпка), ванільний цукор (10 г). Для карамелі: цукор (60 г), вода (1 ст. л.), лимонна кислота (кілька крупинок).

Крок 1: У металевій каструлі змішати інгредієнти для карамелі. Варити їх на повільному вогні до яскравого бурштинового кольору. Як тільки карамель буде готова, одразу ж зняти її з вогню, щоб цукор не почав темніти.

Крок 2: Вилити карамель в форму для майбутнього десерту. Форму попередньо потрібно змастити рослинним маслом. Виливати карамель потрібно так, щоб нею було покрите все дно і трохи краю.

Крок 3: Змішати яйця, цукор, сіль і згущене молоко, ретельно перемішати все виделкою або вінчиком. Потім влити молоко і всю суміш процідити через сито, щоб не було грудок.

Крок 4: Вилити молочну суміш у форму з карамеллю.

Крок 5: Поставити форму з майбутнім десертом у великий посуд з окропом. Рівень окропу повинен досягати приблизно половини висоти вашої форми.

Крок 6: Відправити всю конструкцію в духовку на 40-60 хвилин при температурі 160 градусів.

Крок 7: Готовий десерт трохи остудити при кімнатній температурі, потім поставити в холодильник на 8-12 годин. І після цього подавати до столу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень 

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь

Маша Єфросиніна показала наймоднішу куртку цієї весни: стильний хіт 2024 року

Відома ведуча Маша Єфросиніна продемонструвала стильний образ на весну із замшевою курткою бомбером, яку вважають модним трендом