Лайм

Класичний бігус з куркою і капустою: смачний рецепт для ситного столу

Оригінальна страва для всієї родини

Бігус - традиційне польське блюдо, яке давно стало популярним в нашій країні. Основна принадність його в тому, що воно може бути як закускою, так і повноцінним самостійним обідом. У цьому матеріалі ми розповімо вам про найпростіший і смачний рецепт бігусу.

Отже, для приготування класичного бігусу нам знадобляться наступні продукти: капуста (600 г), куряче філе (500 г), ковбаса або копчене м'ясо (200 г), квашена капуста (400 г), чорнослив (60 г), вода (150 мл ), морква (1 шт.), томатна паста (1 ст. л.), кмин (0.5 ст. л.), рослинне масло (2-3 ст. л.), сіль (за смаком).

Крок 1: Курку потрібно нарізати невеликими кубиками й обсмажити в глибокій сковороді або каструлі на середньому вогні хвилин 10, трохи посолити.

Крок 2: Додати на сковороду нарізану невеликими шматочками ковбасу і натерту моркву. Всі інгредієнти потрібно постійно помішувати.

Крок 3: Через 2-3 хвилини додаємо томатну пасту, змішану з водою, кмин, перець і інші спеції на ваш смак.

Крок 4: Свіжу капусту помити і нашаткувати, змішати з квашеною. Додати всю капусту до решти інгредієнтів на сковороді.

Крок 5: Ретельно перемішуємо всі інгредієнти, накриваємо кришкою і залишаємо гаситися на маленькому вогні 30 хвилин.

Крок 6: Перемішує бігус, додаємо дрібно нарізаний чорнослив і залишаємо на плиті ще на 10 хвилин.

Крок 7: Подавати блюдо потрібно гарячим, зі свіжим хлібом, сметаною або іншим соусом на ваш смак.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні