Хочете приготувати щось смачне, ситне і не дуже шкідливе для фігури? Ми знаємо одне блюдо, яке вам точно підійде. А найприємніше те, що на приготування цієї смакоти у вас піде всього одна година.
Зрази - популярна страва литовської, білоруської, російської, польської та української кухні. Це котлети з начинкою, які робляться з різних інгредієнтів. Одним з найбільш знаменитих видів цієї страви є картопляні зрази з капустою, саме про них ми і розповімо в цьому матеріалі.
Для приготування страви вам знадобляться наступні інгредієнти: картопля (1 кг), капуста (1 невеликий качан), борошно (2 ст. л.), томатна паста (2 ст. л.), рослинне масло для смаження, сіль і перець (за смаком).
Крок 1: Для початку капусту потрібно помити і нашаткувати.
Крок 2: Потім її слід протушкувати на сковороді до готовності, додати томатну пасту, посолити і поперчити і тушкувати до тих пір, поки не випарується зайва рідина.
Крок 3: Картоплю треба почистити і відварити в солоній воді.
Крок 4: Тепер потрібно зробити картопляне пюре, перевірити, чи достатньо солі і перцю.
Крок 5: Додати в пюре борошно і ретельно перемішати. Краще додавати акуратно і поступово, щоб не було грудочок.
Крок 6: Зліпити з картопляного тіста невеликий млинчик, покласти в середину капустяну начинку і накрити зверху ще одним млинчиком. Краї акуратно стиснути, щоб вони склеїлися між собою.
Крок 7: Обсмажити зрази на рослинному маслі до рум'яності з обох сторін.
Крок 8: Подавати блюдо потрібно гарячим, прикрасити його можна дрібно нарізаною зеленню і сметаною.
- Раніше ми розповіли про 5 важливих правил вечері. Прочитайте цей матеріал і дізнаєтеся, як є все і не поправлятися.
- Також читайте на The Lime рецепт пікантної морквини по-корейськи за 15 хвилин. Ця страва прикрасить будь-який стіл, а на його приготування вам потрібно буде витратити зовсім небагато часу.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.