Лайм

Милі імбирні пряники до Різдва: простий рецепт і поради приготування

Простий рецепт симпатичного і смачного частування

Милі імбирні пряники давно стали символом Різдва, особливо в країнах Європи. Ці маленькі солодощі бувають самих різних форм і кольорів, тому подобаються як дітям, так і дорослим. У нашому матеріалі ми розповімо вам, як легко і без особливих витрат приготувати імбирні пряники своїми руками.

Для приготування цього десерту вам знадобляться наступні інгредієнти: вершкове масло (100 г), цукор (120 г), мед (250 г), яйце куряче, борошно (500 г), мелена кориця (1 ч. л.), мелений імбир ( 1 ч. л.), кардамон (0.5 ч. л.), гвоздика мелена (0.5 ч. л.), сіль (0.5 ч. л.), какао (10 г), розпушувач (10 г). Для глазурі: лимонний сік (40 мл), цукрова пудра (100 г).

Крок 1: У каструлі змішати цукор, мед і масло. Гріти на невеликому вогні до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.

Крок 2: Тепер потрібно змішати всі спеції, какао і сіль. Акуратно всипати їх в олійно-медову рідину.

Крок 3: Остудити суміш до кімнатної температури і вбити в неї яйце, ретельно перемішати.

Крок 4: Змішати борошно з розпушувачем і поступово всипати в рідку масу.

Крок 5: Дати тісту настоятися кілька годин, потім ретельно перемішати його, щоб воно вийшло гладким.

Крок 6: Розкачати тісто завтовшки приблизно 3-4 міліметри. Вирізати з нього фігурки на ваш вибір.

Крок 7: Застелити деко папером для випічки, викласти на нього майбутнє печиво і випікати в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів. Приємний бонус: як тільки печиво почне пектися, ваша кухня наповниться чудовим ароматом.

Крок 8: Готові пряники остудити і приготувати глазур. Для цього потрібно змішати лимонний сік і цукрову пудру до однорідної маси.

Крок 9: Набрати глазур в кондитерський мішок (або звичайний пластиковий пакет, відрізавши в нього один з куточків) і прикрасити пряники будь-якими візерунками або написами. Як тільки глазур захолоне, частування можна подавати до столу.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво