Домашній хліб завжди смачніше того, який ми купуємо в магазині. Але як же приготувати його самостійно, не маючи в арсеналі спеціальної печі і всяких хитромудрих продуктів? Насправді, це дуже просто зробити. Потрібно тільки слідувати покроковому рецепту, який ми розписали в цьому матеріалі.
Отже, для приготування домашнього житнього хліба вам знадобляться наступні інгредієнти: вода (125 мл), пшеничне борошно (240 г), соняшникова олія (2 ст. л.), кмин (1 ст. л.), сухі дріжджі (1 ч. л.), мед (25 мл), житнє борошно (120 г), сіль (1 ч. л.).
Крок 1: Для початку в неглибокій мисці потрібно змішати дріжджі і цукор.
Крок 2: Тепер суху суміш потрібно залити теплою водою. Коли на поверхні з'явиться пінка (приблизно через 5 хвилин), потрібно додати рідкий мед і соняшникову олію.
Крок 3: Потім слід по черзі всипати в майбутнє тісто житнє і пшеничне борошно і ретельно перемішати.
Крок 4: Замісити густе тісто, після чого додати в нього кмин і гарненько розім'яти, щоб всі інгредієнти розподілилися рівномірно.
Крок 5: Сформувати з тіста кулю, накрити її вологим рушником і відправити в тепле місце. Приблизно через 1 годину тісто почне збільшуватися, тоді можна переходити до наступного етапу.
Крок 6: Деко застелити папером для випічки і трохи змастити олією.
Крок 7: Викласти на деко тісто, надати йому овальну форму і зробити кілька надрізів. Потім відправити в духовку на 20 хвилин при температурі 50 градусів.
Крок 8: Збільшити температуру до 180 градусів і випікати хліб ще 30 хвилин.
Крок 9: Готовому хлібу потрібно дати трохи охолонути, після чого його можна одразу ж подавати до столу.
- Читайте також, як приготувати тушковану капусту без м'яса. Тушкована капуста - дуже корисна і смачна закуска. Також принадність цього частування в тому, що його можна приготувати дуже швидко, використовуючи найпростіші продукти.
- Раніше The Lime розповів, як приготувати зрази по-польськи з шинкою і грибами.
Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.