Лайм

Як спекти житній хліб в духовці: покроковий рецепт і поради приготування

Як зробити хліб своїми руками

Домашній хліб завжди смачніше того, який ми купуємо в магазині. Але як же приготувати його самостійно, не маючи в арсеналі спеціальної печі і всяких хитромудрих продуктів? Насправді, це дуже просто зробити. Потрібно тільки слідувати покроковому рецепту, який ми розписали в цьому матеріалі.

Отже, для приготування домашнього житнього хліба вам знадобляться наступні інгредієнти: вода (125 мл), пшеничне борошно (240 г), соняшникова олія (2 ст. л.), кмин (1 ст. л.), сухі дріжджі (1 ч. л.), мед (25 мл), житнє борошно (120 г), сіль (1 ч. л.).

Крок 1: Для початку в неглибокій мисці потрібно змішати дріжджі і цукор.

Крок 2: Тепер суху суміш потрібно залити теплою водою. Коли на поверхні з'явиться пінка (приблизно через 5 хвилин), потрібно додати рідкий мед і соняшникову олію.

Крок 3: Потім слід по черзі всипати в майбутнє тісто житнє і пшеничне борошно і ретельно перемішати.

Крок 4: Замісити густе тісто, після чого додати в нього кмин і гарненько розім'яти, щоб всі інгредієнти розподілилися рівномірно.

Крок 5: Сформувати з тіста кулю, накрити її вологим рушником і відправити в тепле місце. Приблизно через 1 годину тісто почне збільшуватися, тоді можна переходити до наступного етапу.

Крок 6: Деко застелити папером для випічки і трохи змастити олією.

Крок 7: Викласти на деко тісто, надати йому овальну форму і зробити кілька надрізів. Потім відправити в духовку на 20 хвилин при температурі 50 градусів.

Крок 8: Збільшити температуру до 180 градусів і випікати хліб ще 30 хвилин.

Крок 9: Готовому хлібу потрібно дати трохи охолонути, після чого його можна одразу ж подавати до столу.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні