Лайм

Готуємо вдома м'ясний бограч: покроковий рецепт і секрети угорської кухні

Як своїми руками зробити знамените ситне блюдо

Бограч - це такий угорський гуляш. Ця страва відома своєю ситністю і користю для організму, так як вона дуже добре зігріває і моментально надає сил. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати правильний бограч вдома своїми руками.

Отже, для приготування страви вам знадобляться наступні інгредієнти: яловичина (500 г), телятина (500 г), ребра свинячі (500 г), сало копчене з м'ясними прошарками (50 г), ковбаски сирокопчені (2 шт.), червоний болгарський перець (1 шт.), картопля (4 шт.), часник (4 зубчики), перець гострий зелений (2 шт.), пелюстки перцю чилі (0.5 ч. л.), чорний мелений перець (за смаком), сухий чебрець ( 0.5 ч. л.), петрушка зелень (1 шт.), кріп свіжий (1 шт.), паприка червона (1 ст. л.), томати (2 шт.), цибуля ріпчаста (4 шт.), морква ( 2 шт.), яйце (1 шт.), борошно (4 ст. л.).

Фото: cont.ws

Крок 1: Для початку потрібно дрібно нарізати сало і цибулю і обсмажити на середньому вогні кілька хвилин, після чого залишити гаситися до прозорості.

Крок 2: Потім додати паприку і ретельно перемішати.

Крок 3: Все м'ясо потрібно нарізати на шматки і теж відправити на сковороду. Через кілька хвилин залити інгредієнти водою, щоб вона покрила м'ясо. Спочатку потрібно майже довести рідину до кипіння, а потім зробити маленький вогонь і залишити продукти варитися 2.5 години, періодично помішуючи.

Крок 4: Тепер потрібно зробити чипетки. Це такі маленькі галушки. Для їх приготування слід узяти яйце і борошно і замісити тісто. Потім порвати його на маленькі шматочки, присипати борошном і залишити підсихати.

Крок 5: Перекласти всі попередні інгредієнти в каструлю. Нарізати моркву і відправити її до м'яса, потім додати всі спеції і часник і добре перемішати.

Крок 6: Картоплю потрібно почистити і нарізати на невеликі шматочки і теж відправити у каструлю. Через 30 хвилин додати до картоплі нарізаний солодкий перець і помідори, нарізані ковбаски і готувати ще 30 хвилин.

Крок 7: Тепер потрібно додати чипетки і варити ще 5 хвилин. Після цього додати дрібно нарізану зелень.

Крок 8: Додати червоне вино, довести суміш до кипіння і подавати до столу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Гарна мульча і стимулятор росту розсади: як використовувати яєчну шкаралупу на городі

Які корисні властивості має яєчна шкаралупа, як її можна використовувати для розсади та на городі, а також як зробити з неї добрива  

Як спекти італійську паску: рецепт запашного панетоне з цедрою і сухофруктами

Як у домашніх умовах зробити італійську паску панетоне на заквасці, з сухофруктами, щоб побалувати близьких на католицький Великдень  

Подарунок для тещі: астрологи назвали найкращих зятів по знаку Зодіаку

Астрологи назвали найкращих зятів за гороскопом - у списку опинилися Козероги, Раки, Терези, Тельці та Риби