Бограч - це такий угорський гуляш. Ця страва відома своєю ситністю і користю для організму, так як вона дуже добре зігріває і моментально надає сил. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати правильний бограч вдома своїми руками.
Отже, для приготування страви вам знадобляться наступні інгредієнти: яловичина (500 г), телятина (500 г), ребра свинячі (500 г), сало копчене з м'ясними прошарками (50 г), ковбаски сирокопчені (2 шт.), червоний болгарський перець (1 шт.), картопля (4 шт.), часник (4 зубчики), перець гострий зелений (2 шт.), пелюстки перцю чилі (0.5 ч. л.), чорний мелений перець (за смаком), сухий чебрець ( 0.5 ч. л.), петрушка зелень (1 шт.), кріп свіжий (1 шт.), паприка червона (1 ст. л.), томати (2 шт.), цибуля ріпчаста (4 шт.), морква ( 2 шт.), яйце (1 шт.), борошно (4 ст. л.).
Крок 1: Для початку потрібно дрібно нарізати сало і цибулю і обсмажити на середньому вогні кілька хвилин, після чого залишити гаситися до прозорості.
Крок 2: Потім додати паприку і ретельно перемішати.
Крок 3: Все м'ясо потрібно нарізати на шматки і теж відправити на сковороду. Через кілька хвилин залити інгредієнти водою, щоб вона покрила м'ясо. Спочатку потрібно майже довести рідину до кипіння, а потім зробити маленький вогонь і залишити продукти варитися 2.5 години, періодично помішуючи.
Крок 4: Тепер потрібно зробити чипетки. Це такі маленькі галушки. Для їх приготування слід узяти яйце і борошно і замісити тісто. Потім порвати його на маленькі шматочки, присипати борошном і залишити підсихати.
Крок 5: Перекласти всі попередні інгредієнти в каструлю. Нарізати моркву і відправити її до м'яса, потім додати всі спеції і часник і добре перемішати.
Крок 6: Картоплю потрібно почистити і нарізати на невеликі шматочки і теж відправити у каструлю. Через 30 хвилин додати до картоплі нарізаний солодкий перець і помідори, нарізані ковбаски і готувати ще 30 хвилин.
Крок 7: Тепер потрібно додати чипетки і варити ще 5 хвилин. Після цього додати дрібно нарізану зелень.
Крок 8: Додати червоне вино, довести суміш до кипіння і подавати до столу.
- Читайте також на The Lime не менше простий рецепт апетитного торта з кабачків з помідорами під сиром.
- Дізнайтеся також, як приготувати легкий суп з фрикадельками і зеленню . Публікуємо простий покроковий рецепт на перше.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.