Після важкого робочого дня всім хочеться завершити вечір на приємній ноті. Для цього можна створити особливу атмосферу, послухавши улюблену музику і приготувавши смачну вечерю. theLime пропонує урізноманітнити ваше звичне меню рецептом ніжного крем-супу з сиром і грибами.
Інгредієнти: печериці свіжі (200 г), картопля (2 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), морква (0,5 шт.),сир плавлений (1 шт.), вершки 20% (150 мл), бульйон курячий (700 мл), масло вершкове (50 г), сіль, суміш перців.
Приготування:
Заздалегідь необхідно зварити курячий бульйон.
Ріпчасту цибулю і моркву миємо, чистимо від шкірки, нарізаємо на невеликі шматочки.
Порада: Моркву можна потерти на терці, щоб прискорити процес приготування.
Картоплю миєму, чистимо, нарізаємо середнім кубиком. Потім заливаємо бульйоном і варимо на слабкому вогні 15 хвилин.
Печериці миєму, ріжемо і обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом, цибулею і морквою.
Порада: Щоб випарувати зайву вологу з грибів, їх можна проварити перед смаженням. Візьміть каструлю, закип'ятіть в ній воду і киньте гриби, посоліть їх і проваріть близько 5-7 хвилин. Потім їх можна обсмажувати.
Плавлений сирок нарізаємо невеликими кубиками.
Порада: Плавлений сирок можна замінити вершковим сиром, наприклад, "Філадельфією".
Коли картопля майже звариться, додаємо гриби з цибулею і морквою. Варимо ще 10 хвилин.
Потім додаємо нарізаний плавлений сирок і проварюємо ще 5-7 хвилин.
Згодом подрібнюємо суп за допомогою блендера до однорідної консистенції. Додаємо в нього вершки, попередньо доведені до кипіння. Перемішуємо, чекаємо, поки все закипить, солимо, перчимо і знімаємо з плити.
Порада: Суп можна подавати з сухариками або дрібно нарізаною зеленню, а також окремо обсмаженими грибами.
Смачного!
- Раніше ми розповіли про те, як приготувати куряче філе з грибами по-французьки.
- Читайте також на theLime, як зробити смачну піцу вдома.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.