Лайм

Готуємо ніжний крем-суп із сиром та грибами: простий рецепт і поради

Робити цю страву дуже просто і швидко

Після важкого робочого дня всім хочеться завершити вечір на приємній ноті. Для цього можна створити особливу атмосферу, послухавши улюблену музику і приготувавши смачну вечерю. theLime пропонує урізноманітнити ваше звичне меню рецептом ніжного крем-супу з сиром і грибами.

Інгредієнти: печериці свіжі (200 г), картопля (2 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), морква (0,5 шт.),сир плавлений (1 шт.), вершки 20% (150 мл), бульйон курячий (700 мл), масло вершкове (50 г), сіль, суміш перців.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Заздалегідь необхідно зварити курячий бульйон.

Ріпчасту цибулю і моркву миємо, чистимо від шкірки, нарізаємо на невеликі шматочки.

Порада: Моркву можна потерти на терці, щоб прискорити процес приготування.

Картоплю миєму, чистимо, нарізаємо середнім кубиком. Потім заливаємо бульйоном і варимо на слабкому вогні 15 хвилин.

Печериці миєму, ріжемо і обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом, цибулею і морквою.

Порада: Щоб випарувати зайву вологу з грибів, їх можна проварити перед смаженням. Візьміть каструлю, закип'ятіть в ній воду і киньте гриби, посоліть їх і проваріть близько 5-7 хвилин. Потім їх можна обсмажувати.

Плавлений сирок нарізаємо невеликими кубиками.

Порада: Плавлений сирок можна замінити вершковим сиром, наприклад, "Філадельфією".

Коли картопля майже звариться, додаємо гриби з цибулею і морквою. Варимо ще 10 хвилин.

Потім додаємо нарізаний плавлений сирок і проварюємо ще 5-7 хвилин.

Згодом подрібнюємо суп за допомогою блендера до однорідної консистенції. Додаємо в нього вершки, попередньо доведені до кипіння. Перемішуємо, чекаємо, поки все закипить, солимо, перчимо і знімаємо з плити.

Порада: Суп можна подавати з сухариками або дрібно нарізаною зеленню, а також окремо обсмаженими грибами.

Смачного!

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні