Лайм

Як заготувати на зиму огірковий салат Дамські пальчики: рецепт смачної закуски

Смачна заготовка взимку буде дуже доречною

Липень – розпал сезону огірків, і існує безліч варіантів, як смачно приготувати їх на зиму. Раніше ми ділилися рецептами маринованих огірків по-польськи та пікантних огірків із соусом чилі, а тепер пропонуємо закрити улюблений багатьма огірковий салат із часником та соняшниковою олією "Дамські пальчики".

Інгредієнти: молоді огірки - 4 кг, часник - 7 зубчиків, соняшникова олія - 250 мл, оцет 9% - 250 мл, цукор - 100 г, сіль - 3 столові ложки, чорний мелений перець - 1 столова ложка, кріп - пучок, петрушка - пучок.

Фото: filizhankakavu.com

Приготування:

Молоді огірки середнього розміру промийте у холодній воді та просушіть. Наріжте їх вздовж на 4 частини. Зелень помийте і подрібніть, часник очистіть і розчавіть спеціальним пресом. У велику миску покладіть огірки, зелень, часник та мелений чорний перець, добре перемішайте.

В окремій ємності змішайте оцет, сіль і цукор, влийте в миску з огірками і додайте олію. Всі інгредієнти салату перемішайте та залиште на 3 години за кімнатної температури. За цей час огірки пустять сік.

У чисті сухі банки викладіть огірки та залийте їх соком, що залишився у мисці. Простерилізуйте банки в каструлі протягом 20 хвилин, після чого закатайте та загорніть у ковдру до охолодження. Коли салат з огірків із часником "Дамські пальчики" повністю охолоне, віднесіть його в темне прохолодне місце.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні