Багато господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не полюбляють страви з риби. Однак є безліч способів приготувати цей інгредієнт так, щоб було смачно. І якщо ви вже намагалися солити скумбрію сухим способом, замаринуйте її в томатній пасті. theLime підібрав найпростіший рецепт.
Інгредієнти: скумбрія (2 шт.), цибуля (2 шт.).
Інгредієнти для маринаду (на 1 порцію): томатна паста (4 ст. л.), вода (100 мл), рослинна олія (100 мл), цукор (2 ст. л.), сіль (1 ст. л.), перець мелений або горошком (0,5 ст. л.), коріандр за бажанням (0,5 ст. л.), лавровий лист (3 шт.), оцет (50 мл).
Приготування:
Спочатку приготуємо маринад: у каструлю викладаємо томатну пасту, воду, сіль, цукор, перець, коріандр, рослинну олію та лавровий лист, доводимо до кипіння. Коли закипить, вливаємо оцет і перемішуємо. Знімаємо з вогню і чекаємо, доки маринад охолоне.
Розрізаємо рибу, щоб випатрати, прибираємо чорну плівку в череві, відрізаємо голову. Потім промиваємо її у проточній воді та витираємо паперовими рушниками. Нарізаємо на порційні шматочки, за бажанням виймаємо всі кістки.
Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і нарізаємо півкільцями. Додаємо її до маринаду, ретельно перемішуємо.
Викладаємо підготовлену рибу в невеликий контейнер, заливаємо маринадом з томатною пастою. Закриваємо кришкою та ставимо в холодильник на ніч (8 годин), а краще на добу.
Подаємо смачну мариновану скумбрію на обід чи вечерю та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як смачно приготувати карасів у сметані.
- Читайте також на theLime, як замаринувати оселедця з гірчицею та цибулею.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.