Лайм

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Ідеальний варіант для сніданку або перекусу

Сирна запіканка - улюблений багатьма смаколик на сніданок. Якщо ви вже готували запіканку із сиру, яка смаком нагадує чизкейк, тепер спробуйте зробити варіант із яблуками. Таку страву можна готувати і в духовці, і в мультиварці.

Читайте також: Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.

Сирна запіканка з яблуками в духовці

Інгредієнти: кисломолочний сир жирністю 5-9% (400 г), манна крупа (2 ст. л.), яйця (3 шт.), цукор (3 ст. л.), яблука (2 шт.), лимонна цедра (1 ч. л.)

Фото: pinterest.com

Приготування:

Щоб текстура запіканки була ніжна, сир обов'язково потрібно перетерти. Зробити це можна за допомогою дрібного сита або занурювального блендера.

Яйця збийте та з'єднайте з сирною масою. Додайте цукор і знову збийте. Всипте манку (можна замінити пшеничним борошном) і добре перемішайте. Додайте цедру лимона і знову ретельно перемішайте.

Візьміть форму для запікання, змастіть її вершковим маслом та викладіть у неї сирне тісто.

Яблука добре вимийте та просушіть. Розріжте на половинки, видаліть серцевину і наріжте часточками однакового розміру. Зануріть у тісто. Поставте майбутню запіканку в розігріту до 190 градусів духовку і випікайте 20-30 хвилин. Остудіть і подавайте до столу.

Сирна запіканка з яблуками в мультиварці

Інгредієнти: кисломолочний сир (600 г), цукор (130 г), манка (30 г), яблука середнього розміру (4-5 шт.), сіль (щіпка), ванілін (за бажанням), яйця (3 шт.), родзинки (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Сир викладіть у глибоку миску, вбийте туди яйця, додайте сіль, цукор, дрібку ваніліну та манну крупу. З'єднайте всі інгредієнти за допомогою занурювального блендера. За бажанням додайте ізюм і перемішайте.

Вимиті яблука очистіть, видаліть серцевину і наріжте тонкими скибочками. Викладіть їх на дно мультиварки, зверху влийте сирну масу. Увімкніть режим запікання і випікайте 65 хвилин.

Після сигналу відкрийте кришку, дайте запіканці охолонути в чаші мультиварки. Потім дістаньте, наріжте порційними шматочками та подавайте до чаю, кави або просто так.

Дізнайтеся також, як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами