Чимало господинь намагаються на вихідних балувати свою сім'ю смачними стравами. І якщо ви вже робили хачапурі на сирному тісті в духовці або турецьку піцу піде з начинкою, цього разу приготуйте хачапурі на сковороді. theLime підібрав найпростіший рецепт.
Інгредієнти: кисломолочний сир (250 г), рисове борошно (75 г), яйця (2 шт.), твердий сир (100 г), розпушувач (0,5 ч. л.), сіль.
Приготування:
Розбиваємо яйця та відокремлюємо білки від жовтків.
Для приготування хачапурі по-аджарськи висипаємо в глибоку миску 220 г кисломолочного сиру, борошно, розпушувач, сіль, яєчні білки та 50 г натертого на дрібній терці твердого сиру. Вимішуємо тісто до однорідної консистенції руками.
Розділяємо тісто на дві частини, з кожної формуємо 2 човники з невеликими отворами посередині.
Розігріваємо сковороду та викладаємо човники на неї. Обсмажуємо спочатку з одного боку під кришкою, потім перевертаємо на інший за допомогою силіконової лопатки.
Читайте також: Як приготувати хачапурі із сиром на сковороді: простий рецепт на кефірі.
Для начинки змішуємо 30 г сиру та 50 г натертого твердого сиру.
Після того, як хачапурі перевернули на інший бік, в отвір посередині викладаємо начинку, потім у ній робимо невелике заглиблення та акуратно викладаємо в центр жовток. Накриваємо кришкою і тримаємо хачапурі з сиром і яйцем ще 3-4 хвилини, або доти, поки жовток буде рідким.
Відразу подаємо до столу і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ідеальні хрусткі чебуреки.
- Читайте також на theLime, як приготувати ліниві хачапурі з сиром і яйцем.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.