Лайм

Буде смачно: рецепт хачапурі з сиром і яйцем на сковороді

Зробити таку страву простіше простого

Чимало господинь намагаються на вихідних балувати свою сім'ю смачними стравами. І якщо ви вже робили хачапурі на сирному тісті в духовці або турецьку піцу піде з начинкою, цього разу приготуйте хачапурі на сковороді. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти: кисломолочний сир (250 г), рисове борошно (75 г), яйця (2 шт.), твердий сир (100 г), розпушувач (0,5 ч. л.), сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Розбиваємо яйця та відокремлюємо білки від жовтків.

Для приготування хачапурі по-аджарськи висипаємо в глибоку миску 220 г кисломолочного сиру, борошно, розпушувач, сіль, яєчні білки та 50 г натертого на дрібній терці твердого сиру. Вимішуємо тісто до однорідної консистенції руками.

Розділяємо тісто на дві частини, з кожної формуємо 2 човники з невеликими отворами посередині.

Розігріваємо сковороду та викладаємо човники на неї. Обсмажуємо спочатку з одного боку під кришкою, потім перевертаємо на інший за допомогою силіконової лопатки.

Читайте також: Як приготувати хачапурі із сиром на сковороді: простий рецепт на кефірі.

Для начинки змішуємо 30 г сиру та 50 г натертого твердого сиру.

Після того, як хачапурі перевернули на інший бік, в отвір посередині викладаємо начинку, потім у ній робимо невелике заглиблення та акуратно викладаємо в центр жовток. Накриваємо кришкою і тримаємо хачапурі з сиром і яйцем ще 3-4 хвилини, або доти, поки жовток буде рідким.

Відразу подаємо до столу і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні