Лайм

У Страсну п’ятницю можна пекти паски: який рецепт обрати

Випікання пасок - одна з традицій цього дня

14 квітня віряни східного обряду відзначають Страсну п'ятницю. Попри те, що це найскурботніший день для християн, церква дозволяє пекти паски. Тому багато українських господинь, які не встигли закінчити приготування великоднього столу в Чистий четвер, займаються випічкою в п'ятницю перед Великоднем.

Страсна п'ятниця - день пам'яті про земні страждання Ісуса Христа, його розп'яття та смерть на хресті. Тому цього дня не можна ні шити, ні рубати дров, ні співати. Господиням дозволялося тільки пекти паски та садити капусту. Існує прикмета, що якщо паска не вдасться, то врожай буде поганим, а на родину чекають неприємності. Пропонуємо вам простий рецепт паски, яка завжди вдається.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: борошно (500-600 г), цукор (240 г), молоко (190 г), вершкове масло (120 г), сметана (200 г), яйця (2 шт.), дріжджі (7 г), сіль ( щіпка), родзинки (100 г).

Приготування:

Приготуйте опару. У тепле молоко додайте по дві чайні ложки дріжджів, цукру та борошна. Добре перемішайте та залиште на 15 хвилин.

Родзинки ретельно промийте, залийте окропом і дайте настоятися. Коли родзинки розбухнуть, просушіть їх паперовими рушниками.

Далі в окрему миску розбийте яйця та додайте цукор за рецептом. Ретельно збийте міксером до утворення пишної світлої ваги.

Читайте на тему: Як приготувати класичну паску за рецептом відомої української кулінарки Дарії Цвек.

В опару влийте розтоплене вершкове масло, сметану і перемішайте блендером або міксером на невеликій швидкості. У цю масу влийте яєчну суміш і перемішайте.

Потім поступово вводьте муку, постійно помішуючи. У це рідке тісто додайте родзинки та добре перемішайте. Залишіть тісто на столі на 1,5 години підходити.

Форми для пасок змастіть олією та викладіть тісто. Воно має займати 1/3 форми. Поставте в тепле місце на розстоювання, приблизно на 40 хвилин.

Випікайте паски при температурі 180 градусів 30 хвилин або до готовності тіста. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.

Раніше ми розповідали, що робити, якщо тісто на паски не піднімається: прості способи врятувати випічку.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

З Днем матері: душевні привітання для найріднішої людини своїми словами

Як красиво привітати маму з Днем матері – свято в Україні у 2024 році відзначають 12 травня

Їх краще не злити: які знаки Зодіаку найбільш запальні

Овни, Леви та Скорпіони є найбільш запальними знаками Зодіаку, розповіли астрологи - фахівці поділилися подробицями про їхні характери

Запорука гарного врожаю: як правильно поливати томати після висадки в ґрунт

Як необхідно поливати томати після висадки у відкритий ґрунт, а також якою має бути температура води, щоб не нашкодити рослинам