Лайм

Як приготувати паску з рідкою шоколадною начинкою: рецепт на Великдень-2023

Здивуйте свою сім'ю чи гостей

Залишаються лічені дні перед найголовнішим святом усіх вірян – Воскресінням Христовим. Багато господинь вже визначилися з меню на Великдень, а також з тим, яку паску випікатимуть. Одні зупинилися на великодньому кексі на молоці під назвою крафін, інші віддають перевагу класичному дріжджовому тісту. theLime також підготував простий рецепт паски з рідкою шоколадною начинкою.

Фото: instagram.com/marynaromanovych

Інгредієнти для опари: свіжі дріжджі (25 г), борошно (130 г), молоко (200 мл), цукор (25 г).

Інгредієнти для тіста: борошно (320 г), цукор (150 г), вершкове масло (150 г), рослинна олія (30 г), жовтки (120 г), журавлина та сушене манго (100 г), насіння чіа (50 г) ), шоколадна крихта (100 г), бейліз або ром, або коньяк (60 мл), ваніль або екстракт ванілі (1 упаковка), сіль (щіпка), шоколадна паста (1 банка).

Інгредієнти для глазурі: вода (65 мл), цукор (200 г), білки (85 г).

Приготування:

Журавлину і сушене манго (або будь-які інші цукати або сухофрукти) нарізаємо і заливаємо міцним алкоголем: коньяком, ромом або бейлізом. Залишаємо у такому вигляді на ніч.

Розподіляємо шоколадну пасту на три частини, кладемо їх у харчову плівку та робимо з них кульки. Після цього відправляємо у морозильну камеру.

Для приготування опари підігріваємо молоко до 38°С і змішуємо із сухими інгредієнтами. У такому вигляді залишаємо суміш на 30 хвилин у теплому місці без протягів. Можна накрити чистим рушником чи харчовою плівкою.

Потім в опару, що підійшла, додаємо цукор, розм'якшене вершкове масло, рослинну олію, жовтки, ваніль і сіль. Обережно вимішуємо тісто до однорідності, після чого поступово додаємо до нього борошно та цукати, потім знову вимішуємо.

Фото: instagram.com/caramella_zp

Читайте також: Як зробити різнокольорові крашанки: традиційні способи на Великдень.

Готове тісто поділяємо приблизно на 6 частин. Кожну паску необхідно формувати так: спочатку шар тіста, потім заморожену кульку шоколадної пасти і знову тісто. Форма для випікання має бути заповнена максимум наполовину.

Потім ставимо форми у тепле місце на 1,5 години, щоб тісто добре піднялося. Після цього відправляємо в розігріту духовку і випікаємо 45 хвилин за температури 165°С.

Читайте також: Чим покрити паску на Великдень: топ-6 рецептів смачної глазурі.

У цей час можна приготувати глазур. Для цього розігріваємо воду в сотейнику або каструлі, додаємо в неї цукор. Бажано, щоб температура була 118°С. Проварюємо суміш приблизно 4-5 хвилин.

На 3-й хвилині підігріву солодкої суміші починаємо збивати білки до високих піків. На 4-й хвилині – вливаємо в сироп білки та збиваємо все разом протягом 3 хвилин. За потреби можна збивати трохи більше.

Після того, як паски з шоколадом будуть готові, накриваємо їх рушником на 30 хвилин і даємо їм охолонути. Потім покриваємо їх глазур'ю та кондитерською посипкою.

Фото: instagram.com/caramella_zp

Цікаві новини для вас:

  1. Що одягнути на Великдень до церкви: правила для жінок та чоловіків.
  2. Які паски в Україні вважають традиційними і коли їх пекти на Великдень-2023.
  3. Коли печуть паски та фарбують яйця на Великдень: який день краще обрати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям 

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя