Торт без випічки – чудовий спосіб приготувати смачний десерт, не маючи спеціальних навичок. Якщо ви вже пробували робити торт Спартак на сковороді, додайте у свою кулінарну скарбничку ще один рецепт – торт без духовки із печива зі сметанним кремом та вишневою начинкою.
Інгредієнти для торта: пісочне печиво (200 г).
Інгредієнти для ягідної начинки: вишня або інші ягоди (300 г), цукор (20 г), лимонний сік (1 ст.л.), крохмаль кукурудзяний (15 г).
Інгредієнти для крему: яйця (2 шт.), цукор (100 г), сіль (щіпка), сметана (400 г), крохмаль кукурудзяний (30 г), вершкове масло (75 г).
Приготування:
На першому етапі приготуйте начинку. Ягоди розморозьте та перекладіть у сотейник. Додайте цукор, лимонний сік та крохмаль. Поставте на слабкий вогонь і варіть до загусання, постійно помішуючи. Охолодіть.
Для сметанного крему візьміть яйця, цукор, сіль, кукурудзяний крохмаль і перемішайте. Додайте сметану. Ємність з майбутнім кремом поставте на середній вогонь і помішуючи варіть до загусання. Зніміть з плити, додайте вершкове масло, перемішайте і охолодіть.
Читайте також: Як приготувати шоколадний торт без випічки: простий і швидкий рецепт.
Зберіть торт. На дно форми викладіть печиво в один шар, зверху викладіть сметанний крем та ягідну начинку. Повторіть кілька разів.
Зверху посипте десерт тертим шоколадом і поставте в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.
Раніше ми розповідали, що приготувати із желатином замість "Битого скла": рецепт баварського десерту.