Лайм

Ароматне і густе: як закрити на зиму варення з аґрусом та апельсином

Знадобиться мінімум компонентів

Якщо ви вже дізналися старовинний рецепт вишневого варення без кісточок, цього разу візьміть собі на замітку інструкцію з приготування ще одного смачного джему. Зробіть неймовірно ніжне та ароматне варення з аґрусу та апельсина, яке готується максимально просто.

Фото: unsplash.com

Інгредієнти: 2 кг аґрусу, 2 кг цукру, 2 апельсина. Пропорції вказані для приготування 6 півлітрових баночок.

Приготування: апельсини миємо та нарізаємо їх середніми за розміром шматочками – таким чином, щоб їх було зручно подрібнити у м’ясорубці. Далі пропускаємо апельсини через м’ясорубку. Те саме робимо і з аґрусом, який перед цим ретельно миємо у воді.

До подрібнених аґрусу та апельсину додаємо цукор. Все добре перемішуємо та ставимо на вогонь готуватися. Після того, як варення закипіло, вимикаємо вогонь та даємо суміші час охолонути.

Читайте на тему: Як правильно заморозити малину: інструкція від Євгена Клопотенка.

Тим часом стерилізуємо банки та кришки зручним способом. Наприклад, у духовці при температурі 110 градусів протягом 5 хвилин.

Після того охолодження варення ставимо повторно готуватися на плиту. Цього разу після закипання варимо його ще протягом 10 хвилин. Важливе правило – фруктово-ягідну суміш потрібно постійно помішувати у процесі приготування.

Готову консистенцію переливаємо у стерилізовані банки та закриваємо кришкою. Банки перевертаємо дном догори та накриваємо їх рушником. Даємо варенню час охолонути, після чого можна перемістити його у темне прохолодне місце.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу