Якщо ви вже дізналися старовинний рецепт вишневого варення без кісточок, цього разу візьміть собі на замітку інструкцію з приготування ще одного смачного джему. Зробіть неймовірно ніжне та ароматне варення з аґрусу та апельсина, яке готується максимально просто.

Фото: unsplash.com

Інгредієнти: 2 кг аґрусу, 2 кг цукру, 2 апельсина. Пропорції вказані для приготування 6 півлітрових баночок.

Приготування: апельсини миємо та нарізаємо їх середніми за розміром шматочками – таким чином, щоб їх було зручно подрібнити у м’ясорубці. Далі пропускаємо апельсини через м’ясорубку. Те саме робимо і з аґрусом, який перед цим ретельно миємо у воді.

До подрібнених аґрусу та апельсину додаємо цукор. Все добре перемішуємо та ставимо на вогонь готуватися. Після того, як варення закипіло, вимикаємо вогонь та даємо суміші час охолонути.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Читайте на тему: Як правильно заморозити малину: інструкція від Євгена Клопотенка.

Тим часом стерилізуємо банки та кришки зручним способом. Наприклад, у духовці при температурі 110 градусів протягом 5 хвилин.

Після того охолодження варення ставимо повторно готуватися на плиту. Цього разу після закипання варимо його ще протягом 10 хвилин. Важливе правило – фруктово-ягідну суміш потрібно постійно помішувати у процесі приготування.

Готову консистенцію переливаємо у стерилізовані банки та закриваємо кришкою. Банки перевертаємо дном догори та накриваємо їх рушником. Даємо варенню час охолонути, після чого можна перемістити його у темне прохолодне місце.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.