Якщо ви вже дізналися старовинний рецепт вишневого варення без кісточок, цього разу візьміть собі на замітку інструкцію з приготування ще одного смачного джему. Зробіть неймовірно ніжне та ароматне варення з аґрусу та апельсина, яке готується максимально просто.
Інгредієнти: 2 кг аґрусу, 2 кг цукру, 2 апельсина. Пропорції вказані для приготування 6 півлітрових баночок.
Приготування: апельсини миємо та нарізаємо їх середніми за розміром шматочками – таким чином, щоб їх було зручно подрібнити у м’ясорубці. Далі пропускаємо апельсини через м’ясорубку. Те саме робимо і з аґрусом, який перед цим ретельно миємо у воді.
До подрібнених аґрусу та апельсину додаємо цукор. Все добре перемішуємо та ставимо на вогонь готуватися. Після того, як варення закипіло, вимикаємо вогонь та даємо суміші час охолонути.
Читайте на тему: Як правильно заморозити малину: інструкція від Євгена Клопотенка.
Тим часом стерилізуємо банки та кришки зручним способом. Наприклад, у духовці при температурі 110 градусів протягом 5 хвилин.
Після того охолодження варення ставимо повторно готуватися на плиту. Цього разу після закипання варимо його ще протягом 10 хвилин. Важливе правило – фруктово-ягідну суміш потрібно постійно помішувати у процесі приготування.
Готову консистенцію переливаємо у стерилізовані банки та закриваємо кришкою. Банки перевертаємо дном догори та накриваємо їх рушником. Даємо варенню час охолонути, після чого можна перемістити його у темне прохолодне місце.
- Варення з зелених волоських горіхів готують на початку липня: почитайте, як закрити його на зиму.
Цікаві новини для вас:
- Фаршировані кабачки-човники - популярний рецепт: як приготувати їх у духовці.
- Як закрити солодкі і хрусткі мариновані огірки: рецепт на 3-літрову банку.
- Як швидко почистити молоду картоплю: лайфхак із сіллю, який має знати кожен.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.