Лайм

Кабачки з сардиною стали хітовим рецептом на зиму: як їх приготувати

Неочікуване поєднання компонентів вас приємно здивує

З кабачків можна приготувати чимало страв та заготовок на зиму. Наприклад, раніше ми ділилися рецептом смачної ікри на основі цього компонента, а також розповідали, як замаринувати його з додаванням чилі. Цього разу дізнайтесь, як приготувати кабачки з сардиною за простим рецептом, що вже встиг стати справжнім хітом.

Інгредієнти: 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 1 склянка олії (250 г), 2,5 кг кабачків, 300 г томатної пасти, 1 склянка цукру, 2 ст л солі, 1 ч л паприки, 2 банки бланшованої сардини, 100 мл оцту 9%. З вказаних пропорцій у вас має вийти 9 півлітрових банок цієї заготовки.

Фото: unsplash.com

Приготування: подрібнюємо моркву та цибулю, додаємо до них олію та ставимо все на плиту готуватися. Тим часом кабачки очищаємо від шкірки та нарізаємо кубиками. Додаємо їх до компонентів, які в цей час вже тушкуються на плиті. Не забуваємо регулярно помішувати наші заготовки.

Читайте на тему: Стоятимуть всю зиму: рецепт хрумких квашених огірків у власному соку.

Тушкуємо кабачки до готовності – це приблизно 25- 40 хвилин (залежно від стиглості кабачків). До овочів додаємо цукор, сіль, паприку, томатну пасту, сардини. Все добре перемішуємо та залишаємо ще готуватись на плиті близько 30 хвилин. Сардину можна попередньо розім'яти в тарілці, відділивши від хребта.

Далі додаємо 100 мл оцту 9% , тушкуємо ще 20 хвилин до повного приготування. Перед тим, як накладати салат до банок, пробуємо його на смак та за потреби додаємо ще спеції.

Викладаємо наші інгредієнти у банки та ставимо їх стерилізуватись протягом 30 хвилин. Після цього закручуємо заготовки кришками та залишаємо їх до повного вистигання.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні