З кабачків можна приготувати чимало страв та заготовок на зиму. Наприклад, раніше ми ділилися рецептом смачної ікри на основі цього компонента, а також розповідали, як замаринувати його з додаванням чилі. Цього разу дізнайтесь, як приготувати кабачки з сардиною за простим рецептом, що вже встиг стати справжнім хітом.
Інгредієнти: 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 1 склянка олії (250 г), 2,5 кг кабачків, 300 г томатної пасти, 1 склянка цукру, 2 ст л солі, 1 ч л паприки, 2 банки бланшованої сардини, 100 мл оцту 9%. З вказаних пропорцій у вас має вийти 9 півлітрових банок цієї заготовки.
Приготування: подрібнюємо моркву та цибулю, додаємо до них олію та ставимо все на плиту готуватися. Тим часом кабачки очищаємо від шкірки та нарізаємо кубиками. Додаємо їх до компонентів, які в цей час вже тушкуються на плиті. Не забуваємо регулярно помішувати наші заготовки.
Читайте на тему: Стоятимуть всю зиму: рецепт хрумких квашених огірків у власному соку.
Тушкуємо кабачки до готовності – це приблизно 25- 40 хвилин (залежно від стиглості кабачків). До овочів додаємо цукор, сіль, паприку, томатну пасту, сардини. Все добре перемішуємо та залишаємо ще готуватись на плиті близько 30 хвилин. Сардину можна попередньо розім'яти в тарілці, відділивши від хребта.
Далі додаємо 100 мл оцту 9% , тушкуємо ще 20 хвилин до повного приготування. Перед тим, як накладати салат до банок, пробуємо його на смак та за потреби додаємо ще спеції.
Викладаємо наші інгредієнти у банки та ставимо їх стерилізуватись протягом 30 хвилин. Після цього закручуємо заготовки кришками та залишаємо їх до повного вистигання.
- Почитайте, як смачно приготувати стручкову квасолю: рецепт з вершками і часником.
Цікаві новини для вас:
- Як правильно варити яйця, що тріснули: лайфхак, про який не всі знають.
- Класичний рецепт консервації: як закрити на зиму ніжинський салат з огірків.
- Вийде оригінальна страва: ТОП-5 секретів приготування горохового супу.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.