Лайм

Класичний рецепт консервації: як закрити на зиму ніжинський салат з огірків

Спробуйте закрити кілька баночок

Літо – час сезонних заготовок. А в умовах війни та зростання цін на продукти така консервація може суттєво знизити витрати на овочі в холодну пору року. І якщо ви вже закрили декілька банок маринованих огірків з кабачками або огірків з кетчупом чилі, зробіть ніжинський салат. theLime ділиться класичним рецептом.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: огірки (2 кг), цибуля (700 г), сіль (1 ст. л.), кріп (50-100 г).

Інгредієнти для маринаду на 1 банку 0,5 л: сіль (1 ч. л.), цукор (1 ч. л.), оцет 9% (2 ст. л.), рослинна олія (1 ст. л.), лавровий лист (1 шт.), чорний перець горошком (4-5 шт.).

Приготування:

Огірки промиваємо в проточній воді та ріжемо ножем, щоб вийшли дуже тонкі кружечки завтовшки від 1 до 3 мм.

Читайте також: Як закрити на зиму французькі огірки з гірчицею: рецепт Лілії Цвіт.

Цибулю промиваємо і очищаємо від лушпиння, нарізаємо півкільцями теж дуже тонко.

Кріп споліскуємо у воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники. Потім подрібнюємо ножем. Змішуємо у великому посуді огірки, цибулю та кріп, додаємо сіль. Все ретельно перемішуємо і залишаємо настоюватися на 1-1,5 години (можна і довше – до 3-х годин).

Тим часом підготуємо банки: промиваємо у проточній воді з харчовою содою або рідким миючим засобом, витираємо насухо. На дно кожної банки викладаємо лавровий лист та чорний перець горошком.

Потім накладаємо ніжинський салат у банки, заливаємо соком, що виділився. Зверху в кожну банку висипаємо по 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі, 1 ст. л. олії, 2 ст. л. оцту.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з огірками, накриваємо чистими кришками, заливаємо теплою водою по плічка. Стерилізуємо банки 0,5 л із моменту закипання води 20 хвилин (якщо банки 1 л – 35-40 хвилин).

Герметично закриваємо або закочуємо кришками консервацію і перевертаємо догори дном. Чекаємо, поки ніжинський салат охолоне, потім відправляємо у льох чи підвал на зберігання до зими.

А взимку дістаємо банку ніжинського салату та насолоджуємося смаком.

Цікаві новини для вас:

  1. Свіжі овочі будуть всю зиму: як правильно заморозити кабачки.
  2. Баклажани як гриби - хітовий рецепт літа: як приготувати їх на сковороді.
  3. Чизкейк без випічки: як приготувати десерт з печивом і кисломолочним сиром.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій

Як накрити стіл на Різдво за одну годину: рецепти швидких закусок і салатів

Розповідаємо про прості рецепти страв і закусок, які можна приготувати на Різдво за одну годину

Святкуємо Святвечір: головні традиції українців і що не можна робити в цей день

Розповідаємо, які є традиції на Святвечір, які страви їдять на вечерю і що не можна робити