Літо – час сезонних заготовок. А в умовах війни та зростання цін на продукти така консервація може суттєво знизити витрати на овочі в холодну пору року. І якщо ви вже закрили декілька банок маринованих огірків з кабачками або огірків з кетчупом чилі, зробіть ніжинський салат. theLime ділиться класичним рецептом.
Інгредієнти: огірки (2 кг), цибуля (700 г), сіль (1 ст. л.), кріп (50-100 г).
Інгредієнти для маринаду на 1 банку 0,5 л: сіль (1 ч. л.), цукор (1 ч. л.), оцет 9% (2 ст. л.), рослинна олія (1 ст. л.), лавровий лист (1 шт.), чорний перець горошком (4-5 шт.).
Приготування:
Огірки промиваємо в проточній воді та ріжемо ножем, щоб вийшли дуже тонкі кружечки – завтовшки від 1 до 3 мм.
Читайте також: Як закрити на зиму французькі огірки з гірчицею: рецепт Лілії Цвіт.
Цибулю промиваємо і очищаємо від лушпиння, нарізаємо півкільцями – теж дуже тонко.
Кріп споліскуємо у воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники. Потім подрібнюємо ножем. Змішуємо у великому посуді огірки, цибулю та кріп, додаємо сіль. Все ретельно перемішуємо і залишаємо настоюватися на 1-1,5 години (можна і довше – до 3-х годин).
Тим часом підготуємо банки: промиваємо у проточній воді з харчовою содою або рідким миючим засобом, витираємо насухо. На дно кожної банки викладаємо лавровий лист та чорний перець горошком.
Потім накладаємо ніжинський салат у банки, заливаємо соком, що виділився. Зверху в кожну банку висипаємо по 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі, 1 ст. л. олії, 2 ст. л. оцту.
Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з огірками, накриваємо чистими кришками, заливаємо теплою водою по плічка. Стерилізуємо банки 0,5 л із моменту закипання води 20 хвилин (якщо банки 1 л – 35-40 хвилин).
Герметично закриваємо або закочуємо кришками консервацію і перевертаємо догори дном. Чекаємо, поки ніжинський салат охолоне, потім відправляємо у льох чи підвал на зберігання до зими.
А взимку дістаємо банку ніжинського салату та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати мариновані огірки по-польськи.
- Читайте також на theLime, як закрити квашені огірки з борошном – популярний рецепт на зиму.
Цікаві новини для вас:
- Свіжі овочі будуть всю зиму: як правильно заморозити кабачки.
- Баклажани як гриби - хітовий рецепт літа: як приготувати їх на сковороді.
- Чизкейк без випічки: як приготувати десерт з печивом і кисломолочним сиром.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.