Зі стручкової або, як її ще називають, спаржевої квасолі можна приготувати безліч страв: гарніри, супи і закуски. І якщо ви вже робили теплий салат зі спаржевою квасолею та яйцями, цього разу здивуйте близьких новою стравою з цим інгредієнтом. theLime підібрав простий рецепт із вершками та часником.
Інгредієнти: стручкова (спаржева) квасоля (500 г), цибуля (2 шт.), вершки 10% (200-250 мл), часник (200-250 мл), вершкове масло (для смаження), часник (2 зубчики), сіль, перець (за смаком).
Приготування:
Цибулю обполіскуємо, очищаємо від лушпиння, нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо в сковороді на вершковому маслі до прозорості. Солимо, перчимо.
Читайте також: Так ви ще не готували: смачний рецепт стручкової квасолі в сухарях та свіжому кропі.
Квасолю промиваємо у проточній воді, з двох сторін зрізаємо кінчики. У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
У киплячу воду додаємо 2 щіпки солі, викладаємо підготовлену квасолю та варимо з моменту закипання води 5-6 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк.
У обсмажену цибулю вливаємо вершки та на слабкому вогні доводимо до кипіння. Потім викладаємо в соус квасолю, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 3 хвилини.
Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.
Вимикаємо вогонь. Посипаємо квасолю подрібненим часником, перемішуємо і залишаємо під кришкою ще на декілька хвилин.
Подаємо до столу стручкову квасолю з вершками та часником і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати пікантну спаржеву квасолю по-корейськи.
- Читайте також на theLime, як приготувати стручкову квасолю до вечері.
- Кабачкова ікра з майонезом – класичний рецепт на зиму: як її приготувати.
- Смачна страва на вечерю: як приготувати гуцульський банош з бринзою та грибами.
- Будуть готові за 6 годин: швидкий рецепт маринованих кабачків.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.