У сезон кабачків, який зараз у розпалі, потрібно встигнути не тільки насолодитися свіжими овочами, а й подумати про заготовки. Якщо ви вже закрили декілька банок кабачків по-корейськи з морквою, зробіть їх в ананасовому соку. theLime ділиться простим рецептом незвичної консервації.
Інгредієнти: кабачки (2 кг), ананасовий сік (800 мл), лимонна кислота (1 ч. л.), цукор (250 г), ванілін (на кінчику ножа).
Приготування:
Кабачки промиваємо, очищаємо від кінчиків та шкірки, нарізаємо акуратним кубиком.
Перекладаємо їх у велику каструлю, додаємо цукор, лимонну кислоту та ванілін на кінчику ножа.
Читайте також: Кабачки із сардиною стали хітовим рецептом на зиму: як їх приготувати.
Потім у каструлю з кабачками виливаємо ананасовий сік, ретельно перемішуємо та ставимо на плиту. Доводимо до кипіння та з цього моменту проварюємо приблизно 15 хвилин.
Тим часом підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо близько 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.
Проварені в сиропі кабачки відразу ж розкладаємо в стерилізовані банки і заливаємо соком, що виділився. Закручуємо герметично кришками і перевертаємо догори дном.
- Раніше ми розповіли, як зробити кабачки як шашлики – найпопулярнішу консервацію на зиму.
- Читайте також на theLime, як приготувати кабачкову ікру з майонезом.
Цікаві новини для вас:
- Консервація без стерилізації: рецепт хрустких маринованих огірків на зиму.
- Як смачно приготувати стручкову квасолю: рецепт із вершками та часником.
- Смачний салат на зиму: як закрити пікантні зелені помідори по-грузинськи.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.