Лайм

Всі готують кабачки як ананаси на зиму: чим цікавий цей рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

У сезон кабачків, який зараз у розпалі, потрібно встигнути не тільки насолодитися свіжими овочами, а й подумати про заготовки. Якщо ви вже закрили декілька банок кабачків по-корейськи з морквою, зробіть їх в ананасовому соку. theLime ділиться простим рецептом незвичної консервації.

Фото: instagram.com

Інгредієнти: кабачки (2 кг), ананасовий сік (800 мл), лимонна кислота (1 ч. л.), цукор (250 г), ванілін (на кінчику ножа).

Приготування:

Кабачки промиваємо, очищаємо від кінчиків та шкірки, нарізаємо акуратним кубиком.

Перекладаємо їх у велику каструлю, додаємо цукор, лимонну кислоту та ванілін на кінчику ножа.

Читайте також: Кабачки із сардиною стали хітовим рецептом на зиму: як їх приготувати.

Потім у каструлю з кабачками виливаємо ананасовий сік, ретельно перемішуємо та ставимо на плиту. Доводимо до кипіння та з цього моменту проварюємо приблизно 15 хвилин.

Тим часом підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо близько 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Проварені в сиропі кабачки відразу ж розкладаємо в стерилізовані банки і заливаємо соком, що виділився. Закручуємо герметично кришками і перевертаємо догори дном.

Цікаві новини для вас:

  1. Консервація без стерилізації: рецепт хрустких маринованих огірків на зиму.
  2. Як смачно приготувати стручкову квасолю: рецепт із вершками та часником.
  3. Смачний салат на зиму: як закрити пікантні зелені помідори по-грузинськи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні