Чимало господинь намагаються максимально використовувати літо, щоб зробити консервацію і різні заготовки на зиму. У липні збирають великий урожай кабачків, які можна заморозити, зробити кілька банок закуски по-корейськи або кабачкової ікри. theLime ділиться простим рецептом останньої.
Інгредієнти: кабачки (2 кг), морква (0,5 кг), цибуля (0,5 кг), рослинна олія (100 мл), сіль (1 ст. л.), цукор (2 ч. л.), томатна паста (2 ст. л.), оцет (1 ст. л.).
Приготування:
Кабачки бажано брати молоді. Споліскуємо їх у воді, очищаємо, обрізаємо кінчики. Нарізаємо кубиком та посипаємо 1 ст. л. солі. Ретельно перемішуємо та залишаємо на 20-30 хвилин.
Читайте також: Кабачкова ікра із майонезом – класичний рецепт на зиму: як її приготувати.
Цибулю та моркву промиваємо у проточній воді, очищаємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву – соломкою.
Викладаємо моркву в сковороду з високими бортиками, додаємо 50 мл олії, тушкуємо під кришкою 7-10 хвилин. Потім додаємо до неї цибулю, перемішуємо і тушкуємо все разом ще кілька хвилин.
Коли цибуля стане прозорою, додаємо 1 ст. л. солі без гірки, 2 ч. л. цукру, 2 ст. л. томатної пасти. Перемішуємо та продовжуємо готувати під кришкою на маленькому вогні.
Кабачки викладаємо на друшляк і чекаємо, поки стіче зайва рідина. Потім викладаємо їх в сковороду, вливаємо 50 мл олії і тушкуємо під кришкою 15 хвилин. Коли овочі стануть м'якими, перебиваємо блендером, додаємо оцет і за бажанням спеції.
Накладаємо кабачкову ікру в чисті банки і стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник або марлю, складену в кілька шарів. Викладаємо в неї банки, накриваємо чистими кришками, заливаємо теплою водою по плічка. Стерилізуємо банки із моменту закипання води 15 хвилин.
Потім акуратно дістаємо, закочуємо або герметично закручуємо кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо пледом або ковдрою до повного остигання.
- Раніше ми розповіли, як приготувати гостру кабачкову ікру.
- Читайте також на theLime, як зробити на зиму смачну ікру з кабачків, що переросли.
Цікаві новини для вас:
- Класичний рецепт консервації: як закрити гострі баклажани "Вогник" в аджиці.
- Смачний салат на зиму: як закрити пікантні зелені помідори по-грузинськи.
- Стоятимуть усю зиму: рецепт хрумких квашених огірків у власному соку.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.