Лайм

Консервуємо огірки на зиму: популярний і простий рецепт з гірчицею і часником

Закрийте декілька баночок смачної закуски

Липень та серпень у багатьох – це сезон консервації. А для деяких господинь приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже зробили декілька банок пікантних огірків з оливками або смачного асорті з помідорів і огірків, цього разу закрийте огірки з гірчицею в зернах і часником. theLime підібрав простий рецепт салату Козацький.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: огірки (3 кг), петрушка (70 г), зерна гірчиці (2 ст. л.), сіль (2 ст. л.), чорний перець горошком (1 ст. л.), рослинна олія (200 мл), оцет (200 мл), цукор (200 мл), часник (3-4 головки).

Приготування:

Огірки промиваємо під проточною водою від піску та землі. Кладемо в глибоку миску та заливаємо їх холодною відфільтрованою водою приблизно на 2-3 години.

Читайте також: Консервація без стерилізації: рецепт хрумких маринованих огірків на зиму.

Відрізаємо кінчики та розрізаємо кожен огірок вздовж на 4 частини, а невеликі огірки – на 2 частини.

Петрушку промиваємо в проточній воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім нарізаємо не дуже дрібно.

Змішуємо огірки та петрушку в глибокому посуді, додаємо до них чорний перець горошком, гірчицю в зернах, сіль, цукор, олію без запаху та оцет. Все ретельно перемішуємо. Потім накриваємо кришкою та залишаємо маринуватися приблизно на 4 години.

На дно промитих банок викладаємо кілька зубчиків часнику, потім щільним шаром огірки і зверху заливаємо соком-маринадом, що виділився.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник або марлю, складену в кілька шарів. Викладаємо в неї банки з салатом Козацький, накриваємо чистими кришками, заливаємо теплою водою по плічка. Стерилізуємо 0,5 л банки з моменту закипання води 15 хвилин.

Герметично закриваємо банки кришками і чекаємо, поки консервація охолоне за кімнатної температури. Потім прибираємо на зберігання у льох чи підвал.

Цікаві новини для вас:

  1. Навіщо огірки замочують перед консервацією і чи треба це робити.
  2. Найпростіший рецепт кабачкової ікри: як приготувати на зиму з томатною пастою.
  3. Всі готують кабачки як ананаси на зиму: чим цікавий цей рецепт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як накрити стіл на Різдво за одну годину: рецепти швидких закусок і салатів

Розповідаємо про прості рецепти страв і закусок, які можна приготувати на Різдво за одну годину

Святкуємо Святвечір: головні традиції українців і що не можна робити в цей день

Розповідаємо, які є традиції на Святвечір, які страви їдять на вечерю і що не можна робити

Три найкращі рецепти куті на будь-який смак - традиційна, вишукана і оригінальна

Розповідаємо про три найкращі рецепти куті на Святвечір - традиційна кутя з пшениці, вишукана кутя з рису і оригінальна кутя з булгура з лаймом