Лайм

Консервація патисонів: найпростіший рецепт на зиму, який ніколи не підведе

Спробуйте перевірений спосіб

Кабачки і патисони належать до одного сімейства гарбузових, але все ж таки відрізняються за смаком і текстурою. На зиму їх також заготовляють за різними рецептами. Раніше ми ділилися популярним способом консервації кабачків із сардиною, а тепер розповідаємо, як приготувати патисони.

Фото: pixbay.com

Насамперед слід пам'ятати, що для консервації підходять молоді патисони, збирати які слід кожні 3-5 днів. Оптимально, якщо їхній діаметр не перевищуватиме 10 см. Перезрілі плоди стають жорсткими і непридатними до вживання, а ті, які пробули на кущах 2 тижні і довше, накопичують токсини і можуть викликати отруєння.

Читайте також: Смачна консервація на зиму: рецепт пікантних кабачків у томаті з часником.

Перед консервацією патисони бажано обробити. Великі плоди нарізають на шматочки та заливають окропом на 5 хвилин. Після – відкидають на друшляк і охолоджують під холодною проточною водою. Так консервовані патисони вийдуть більш хрусткими та смачними.

Інгредієнти на 3-літрову банку: патисони, 2-3 зубчики часнику, пучок кропу, 110 мл оцту (6 ст. ложок), 2 ст. ложки солі, 3 ст. ложки цукру, 2-3 лаврові листки, 3-5 горошин запашного перцю, 3-5 горошин чорного перцю.

Приготування:

На дно чистої банки кладемо кріп і 2 зубчики часнику. Попередньо оброблені шматочки патисонів накладаємо у банку до самого верху.

Вливаємо 110 мл оцту (6 ст. ложок), додаємо 2 ст. ложки солі, 3 ст. ложки цукру, 3 лаврових листка, перець чорний і запашний. Заливаємо окропом, накриваємо кришкою та стерилізуємо протягом 20 хвилин у каструлі.

Після стерилізації банки з патисонами закочуємо, перевертаємо та залишаємо до охолодження, після чого прибираємо на зберігання.

Раніше ми розповідали, як правильно сушити м'яту, щоб вона не втратила свої корисні властивості.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво