Лайм

Смачна консервація на зиму: рецепт пікантних кабачків в томаті з часником

Поекспериментуйте на дозвіллі

У сезон кабачків, який зараз у розпалі, потрібно встигнути не тільки насолодитися свіжими овочами, а й подумати про заготовки. Якщо ви вже закрили декілька банок з цього овоча по-корейськи з морквою або кабачкової ікри, спробуйте приготувати кабачки в томаті з часником. theLime ділиться простим рецептом консервації.

Фото: instagram.com/natallia_mokhova

Інгредієнти: кабачки (2-3 шт.), часник (2 головки), вода, томатна паста (4 ст. л.), рослинна олія, сіль, цукор, оцет.

Приготування:

Кабачки промиваємо у проточній воді, обрізаємо кінчики, нарізаємо досить дрібно – на четвертинки.

Читайте також: Всі готують кабачки як ананаси на зиму: чим цікавий цей рецепт.

Для маринаду в глибокий посуд виливаємо воду та додаємо 4 ст. л. з гіркою томатної пасти, сіль, цукор, рослинну олію. Все ретельно перемішуємо до однорідності вінчиком.

Часник очищаємо від лушпиння і тремо на дрібній терці. Додаємо часник до порізаних кабачків.

Перекладаємо кабачки з часником у велику каструлю, заливаємо підготовленим маринадом із томатною пастою. Ставимо на плиту, накриваємо кришкою та готуємо на слабкому вогні приблизно 30 хвилин. Іноді кабачки потрібно помішувати, щоб вони не пригоріли. За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет і знову перемішуємо.

Розкладаємо гарячі кабачки в томаті у стерилізовані банки та герметично закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном і обгортаємо пледом або ковдрою до повного остигання. Приблизно через добу, коли заготовка охолоне, прибираємо у льох чи підвал на зберігання.

Цікаві новини для вас:

  1. Консервуємо огірки на зиму: популярний і простий рецепт з гірчицею та часником.
  2. Смачна закуска за лічені хвилини: рецепт битих огірків з часником та соєвим соусом.
  3. Як приготувати квашені огірки, щоб довго зберігалися в квартирі при кімнатній температурі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати

Щурі будуть обходити десятою дорогою: 5 бабусиних порад, щоб позбутися непроханих гостей

Експерти розповіли, як вивести щурів з дому і назвали перевірені способи боротьби з небезпечними гризунами

Справжня "шокова терапія": досвідчені городники розкрили секрет пророщування перців

Досвідчені городники розповіли про метод шокової терапії, який дозволить швидко проростити насіння перців