У сезон кабачків, який зараз у розпалі, потрібно встигнути не тільки насолодитися свіжими овочами, а й подумати про заготовки. Якщо ви вже закрили декілька банок з цього овоча по-корейськи з морквою або кабачкової ікри, спробуйте приготувати кабачки в томаті з часником. theLime ділиться простим рецептом консервації.
Інгредієнти: кабачки (2-3 шт.), часник (2 головки), вода, томатна паста (4 ст. л.), рослинна олія, сіль, цукор, оцет.
Приготування:
Кабачки промиваємо у проточній воді, обрізаємо кінчики, нарізаємо досить дрібно – на четвертинки.
Читайте також: Всі готують кабачки як ананаси на зиму: чим цікавий цей рецепт.
Для маринаду в глибокий посуд виливаємо воду та додаємо 4 ст. л. з гіркою томатної пасти, сіль, цукор, рослинну олію. Все ретельно перемішуємо до однорідності вінчиком.
Часник очищаємо від лушпиння і тремо на дрібній терці. Додаємо часник до порізаних кабачків.
Перекладаємо кабачки з часником у велику каструлю, заливаємо підготовленим маринадом із томатною пастою. Ставимо на плиту, накриваємо кришкою та готуємо на слабкому вогні приблизно 30 хвилин. Іноді кабачки потрібно помішувати, щоб вони не пригоріли. За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет і знову перемішуємо.
Розкладаємо гарячі кабачки в томаті у стерилізовані банки та герметично закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном і обгортаємо пледом або ковдрою до повного остигання. Приблизно через добу, коли заготовка охолоне, прибираємо у льох чи підвал на зберігання.
- Раніше ми розповіли, як правильно заморозити кабачки на зиму.
- Читайте також на theLime швидкий рецепт маринованих кабачків.
Цікаві новини для вас:
- Консервуємо огірки на зиму: популярний і простий рецепт з гірчицею та часником.
- Смачна закуска за лічені хвилини: рецепт битих огірків з часником та соєвим соусом.
- Як приготувати квашені огірки, щоб довго зберігалися в квартирі при кімнатній температурі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.