Лайм

Смачна консервація на зиму: як закрити спаржеву квасолю в соусі сацебелі

Спробуйте нові кулінарні поєднання

Заготовки на зиму можна зробити не лише з кабачків чи солоних огірків. Крім добре знайомих смаків, спробуйте також приготувати на холодний сезон стручкову квасолю – страва з цього продукту приємно здивує вас смаком. Раніше ми розповідали, як зробити її з додаванням вершків та часнику, а цього разу поділимося іншим, не менш цікавим рецептом.

Інгредієнти: 2 кг шпарагівки, 1 банка соусу сацебелі, 1 ст. ложка чорного меленого перцю, 1 склянка (200 мл) цукру, 1 ст. ложка солі, 0.5 склянки води, 1 склянка олії, 0.5 склянки оцту, 8-10 зубчиків часнику. З цієї порції продуктів виходить 5 баночок об'ємом 0.5 л.

Читайте також: Смачна закуска за лічені хвилини: рецепт битих огірків з часником і соєвим соусом.

Фото: YouTube

Приготування: квасолю промиваємо, просушуємо та нарізаємо середніми шматочками. В окремій глибокій каструлі з’єднуємо воду, оцет та соняшникову олію. Додаємо спеції: цукор, чорний мелений перець та сіль (бажано не йодовану, а кам’яну). Також сюди висипаємо банку соусу та подрібнений часник.

Всі компоненти добре перемішуємо та відправляємо готуватися на плиту до моменту закипання. Після того, як маринад закипів, ще раз його перемішуємо та додаємо у каструлю стручкову квасолю. Варимо суміш 30 хв з моменту повторного закипання. Не забуваємо періодично помішувати.

Готову квасолю розкладаємо по чистих баночках. За потреби баночки протираємо серветкою від залишків жиру та продуктів. Банки накриваємо кришками та ставимо їх на плиту стерилізуватись – 30 хв з моменту закипання. Після цього банки дістаємо та закручуємо кришки. Укутуємо їх тканиною до повного охолодження.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні