Салат з огірків – популярна консервація, яку заготовляють на зиму практично у кожному домі. Якщо ви вже пробували готувати королівський салат з огірків, поповніть полиці в коморі овочевим асорті. theLime підібрав для вас рецепт цієї смачної овочевої заготовки.
Інгредієнти (на 10 банок по 0,5 л): маленькі огірки (2 кг), маленькі печериці (750 г), болгарський перець (6-7 шт.), цибуля ріпчаста (400-500 г), вода (10 склянок) , сіль (1 склянка), кріп, петрушка, лавровий лист, перець чорний та духмяний горошок.
Для маринаду: вода (4 склянки по 250 мл), цукор (4 склянки), оцет 9% (2 склянки).
Читайте також: Усі закривають огірки пікулі на зиму: що це за рецепт і як їх приготувати.
Приготування:
Огірки беріть корнішони, чим меншого розміру вони будуть, тим смачнішим буде салат. Огірки ретельно промийте та зріжте кінчики з двох сторін, щоб вони краще просолилися та наситилися маринадом. Складіть у каструлю великого розміру.
Гриби також потрібно взяти якнайменші. Печериці зачистіть, видаліть залишки ґрунту і добре промийте. Додайте до огірків.
М'ясистий болгарський перець вимийте, очистіть від зерен і наріжте півкільцями. Перекладіть до грибів та корнішонів.
У більшу ємність влийте 10 склянок холодної води та додайте склянку солі. Перемішайте до розчинення кристалів. Викладіть усі підготовлені інгредієнти та перемішайте. Залиште на дві години, час від часу помішуйте.
Тим часом приготуйте маринад. У каструлю влийте воду та поставте на вогонь. Після закипання висипте цукор і обережно перемішайте до повного розчинення. Далі влийте оцет. Перемішайте, дайте закипіти та знімайте з плити. Поставте убік до повного остигання.
Читайте також: Топ-3 рецепти огірків на зиму, які люблять за смак та простоту консервації.
Поки маринад остигає займіться цибулею. Очистіть від лушпиння і наріжте кільцями. Залийте окропом. Через хвилину гарячу воду злийте і відразу залийте цибулю холодною водою, через деякий час злийте. Просолені овочі з'єднайте з цибулею і перемішайте.
На дно кожної банки викладіть по одному лавровому листочку, по горошині духмяного перцю, по 3-4 шт. чорного перцю горошком, по гілочці петрушки та кропу. Потім наповніть овочевою сумішшю та залийте холодним маринадом. Далі салат потрібно простерилізувати.
На дно каструлі викладіть рушник або марлю, встановіть банки та прикрийте кришками. Залийте окропом та поставте на плиту. Стерилізуйте п'ять хвилин.
Акуратно дістаньте та одразу закатайте. Переверніть дном догори і укутайте теплим рушником. Залиште до повного остигання, а потім приберіть у темне прохолодне місце.
Раніше ми розповідали, як приготувати на зиму смачне асорті з помідорів та огірків.