Помідори заготовляють на зиму різними способами: в'ялять у духовці, варять томатний сік, роблять домашній кетчуп, засолюють і маринують у банках. У цьому матеріалі розповімо, як приготувати мариновані помідори – рецепт смачний та простий, тому гідний зайняти місце у кулінарній скарбничці кожної господині. Щоби насолодитися помідорною закускою, вам не доведеться чекати холодного сезону – вона буде готова за два дні.
Читайте також: Консервація помідорів: прості і смачні рецепти, що стали хітами в інтернеті.
Інгредієнти: помідори (1 кг), солодкий червоний перець великий (2 шт.), часник (головка невеликого розміру), петрушка або кріп (пучок), сіль (1 ст.л. без гірки), цукор (50 г), оцет 9% (100 г).
Приготування:
Помідори ретельно вимийте та просушіть. Для цього рецепту краще беріть чері та зробіть на них маленькі надрізи. Якщо використовуєте великі помідори, розріжте їх на половинки або четвертинки, залежно від розміру плодів.
Зелень добре промийте під проточною водою, подрібніть. Можете брати петрушку або кріп, що вам більше смакує.
Читайте також: Порадують смаком і ароматом: рецепт маринованих помідорів по-вірменськи.
Часник розділіть на дольки і очистіть від лушпиння. Червоний перець промийте, видаліть насіння і наріжте часточками. З'єднайте з часником і перебийте занурювальним блендером до пюреподібного стану. Додайте нарізану зелень, сіль, цукор і влийте оцет.
Підготовлені помідори перекладіть у миску із сумішшю та перемішайте, щоб усі інгредієнти з'єдналися між собою. Перекладіть закуску в банку, харчовий контейнер або пакет і поставте в холодильник.
Через 2-3 дні мариновані помідори будуть готові. Протягом цього часу періодично помішуйте помідори.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Раніше ми розповідали, як приготувати на зиму салат Тещин язик з баклажанів.