Лайм

Як зробити густий домашній кетчуп, який нічим не поступається магазинному: рецепт на зиму

З таким томатним соусом будь-яка страва стане смачнішою

Серпень у багатьох господинь – це сезон консервації. А для деяких приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже закрили декілька банок томатного соку або соусу Сацебелі, цього разу зробіть густий кетчуп з крохмалем. theLime підібрав простий рецепт консервації.

Читайте також: Ідеальна до червоного борщу. Рецепт борщової заправки на зиму із квасолею.

Фото: instagram.com/shumak_inna

Інгредієнти на 5 банок по 0,5 л: помідори (3 кг), болгарський перець (1 шт.), цибуля (1 шт.), гостра паприка (1/4 шт.), сіль (1 ст. л.), цукор (2 ст. л.), перець чорний мелений (0,5 ч. л.), кориця мелена (0,5 ч. л.), лавровий лист (2 шт.), оцет (2 ст. л.), крохмаль (40 г), вода (100 мл).

Приготування:

Для приготування домашнього кетчупу найкраще брати томати сорту сливка. Промиваємо їх у проточній воді, розрізаємо, вирізаємо серцевину. Подрібнюємо їх за допомогою м'ясорубки чи блендера.

Болгарський перець споліскуємо, розрізаємо навпіл і вирізаємо насіннєву коробку. Цибулю очищаємо від лушпиння, теж розрізаємо на дві частини.

У велику каструлю виливаємо пюре з помідорів, додаємо до нього болгарський перець, цибулю та невеликий шматочок гострої паприки (за бажанням). Накриваємо кришкою та варимо все разом 1 годину.

Через зазначений проміжок часу виймаємо з одержаної маси цілі овочі (цибулю, болгарський перець, паприку). Вимикаємо вогонь та додаємо сіль, цукор, а також спеції: лавровий лист, корицю та чорний мелений перець. Ретельно перемішуємо і накриваємо кришкою, чекаємо кілька хвилин, доки томатний соус охолоне.

Читайте також: Консервація помідорів: прості і смачні рецепти, які стали хітами в інтернеті.

Потім виймаємо лавровий лист та перебиваємо кетчуп ще раз блендером до однорідності. Також його можна перетерти через сито, щоб соус став однорідним та без помідорних кісточок.

Потім до каструлі з кетчупом додаємо оцет, перемішуємо і ставимо варити на слабкий вогонь ще на півгодини.

Коли томатний соус буде майже готовий, у невеликій піалі розводимо крохмаль у воді та ретельно перемішуємо. Потім вливаємо отриманий розчин у каструлю з кетчупом, постійно перемішуючи, щоб не було грудочок. Проварюємо ще декілька хвилин, поки кетчуп не загусне.

Заздалегідь готуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо в проточній воді з миючим засобом або харчовою содою, стерилізуємо в духовці, мікрохвильовій печі або на пару. Кришки обдаємо окропом або кип'ятимо приблизно 5 хвилин у каструлі з водою.

Розливаємо гарячий кетчуп у стерильні банки та закручуємо кришками. Перевертаємо догори дном і укутуємо теплим пледом або ковдрою доти, доки заготовка повністю не охолоне при кімнатній температурі.

Цікаві новини для вас:

  1. Овочеве асорті на зиму: як закрити салат з огірків, перцю і шампіньйонів.
  2. Суп-пюре, котлети і намазка для бутербродів: страви з кабачків, які ви ще не готували.
  3. Огірки, як у McDonald's, можна приготувати вдома: простий рецепт на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні