Кінець літа для багатьох господинь – гаряча пора, адже потрібно встигнути закрити різноманітні салати та мариновані овочі на зиму. І якщо ви вже зробили кілька банок огірків пікулі, як у McDonald's, приготуйте в'ялені томати, які можна використовувати для піци, пасти, салатів та брускет. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Тільки помідори, сіль та цукор: рецепт найпростішого томатного соку на зиму.
Інгредієнти: томати черрі, сіль, чорний мелений перець, італійські трави, часник, оливкова олія.
Приготування:
Для приготування в'ялених помідорів можна взяти сорт сливка або черрі.
Помідори промиваємо у проточній воді, розрізаємо навпіл. Часник очищаємо від лушпиння, поділяємо на зубчики, промиваємо у воді та витираємо насухо.
Деко вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього підготовлені половинки томатів, солимо, перчимо, посипаємо пряними травами, зверху викладаємо зубчики часнику. Поливаємо все оливковою олією.
Ставимо в духовку і сушимо при температурі 80°С приблизно 4 години (режим – верх-низ, без конвекції). Періодично відкриваємо дверцята, щоб випаровувалася зайва волога.
Читайте також: Консервація помідорів: прості та смачні рецепти, що стали хітами в інтернеті.
Тим часом підготуємо банки та кришки. Стерилізуємо банки: для такої заготовки підійдуть невеликі банки (до 0,5 л), які зручно стерилізувати у мікрохвильовій печі. Промиваємо їх із харчовою содою або миючим засобом, наливаємо в кожну приблизно 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-10 хвилин. Кришки кидаємо у киплячу воду на 5-10 хвилин.
На дно кожної банки викладаємо по 2 зубчики часнику, потім шар в'ялених помідорів (до середини банки), знову зубчик часнику і шар помідорів. Повинно залишитися трохи вільного місця, щоб покрити їх оливковою олією.
Рослинну олію розігріваємо до 70°С і заливаємо нею помідори в банках, закриваємо герметично кришками. Зберігати таку заготовку необхідно в темному прохолодному місці.
- Раніше ми розповіли, як зробити густий домашній кетчуп, який нічим не поступається магазинному.
- Читайте також на theLime рецепт борщової заправки на зиму з квасолею.
Цікаві новини для вас:
- Новий цікавий рецепт: як приготувати на зиму пікантну кабачкову ікру з карі.
- Чим відрізняються яйця С0, С1, С2 та що означають позначки на шкаралупі.
- Класична консервація на зиму: як приготувати Тещин язик з баклажанів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.