Лайм

Дешевше, ніж у магазині: як приготувати домашні в'ялені томати в духовці

Такі помідори можна використовувати для піци, пасти та салатів

Кінець літа для багатьох господинь гаряча пора, адже потрібно встигнути закрити різноманітні салати та мариновані овочі на зиму. І якщо ви вже зробили кілька банок огірків пікулі, як у McDonald's, приготуйте в'ялені томати, які можна використовувати для піци, пасти, салатів та брускет. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Тільки помідори, сіль та цукор: рецепт найпростішого томатного соку на зиму.

Фото: instagram.com/anne_ponomarenko

Інгредієнти: томати черрі, сіль, чорний мелений перець, італійські трави, часник, оливкова олія.

Приготування:

Для приготування в'ялених помідорів можна взяти сорт сливка або черрі.

Помідори промиваємо у проточній воді, розрізаємо навпіл. Часник очищаємо від лушпиння, поділяємо на зубчики, промиваємо у воді та витираємо насухо.

Деко вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього підготовлені половинки томатів, солимо, перчимо, посипаємо пряними травами, зверху викладаємо зубчики часнику. Поливаємо все оливковою олією.

Ставимо в духовку і сушимо при температурі 80°С приблизно 4 години (режим верх-низ, без конвекції). Періодично відкриваємо дверцята, щоб випаровувалася зайва волога.

Читайте також: Консервація помідорів: прості та смачні рецепти, що стали хітами в інтернеті.

Тим часом підготуємо банки та кришки. Стерилізуємо банки: для такої заготовки підійдуть невеликі банки (до 0,5 л), які зручно стерилізувати у мікрохвильовій печі. Промиваємо їх із харчовою содою або миючим засобом, наливаємо в кожну приблизно 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-10 хвилин. Кришки кидаємо у киплячу воду на 5-10 хвилин.

На дно кожної банки викладаємо по 2 зубчики часнику, потім шар в'ялених помідорів (до середини банки), знову зубчик часнику і шар помідорів. Повинно залишитися трохи вільного місця, щоб покрити їх оливковою олією.

Рослинну олію розігріваємо до 70°С і заливаємо нею помідори в банках, закриваємо герметично кришками. Зберігати таку заготовку необхідно в темному прохолодному місці.

Фото: instagram.com/anne_ponomarenko

Цікаві новини для вас:

  1. Новий цікавий рецепт: як приготувати на зиму пікантну кабачкову ікру з карі.
  2. Чим відрізняються яйця С0, С1, С2 та що означають позначки на шкаралупі.
  3. Класична консервація на зиму: як приготувати Тещин язик з баклажанів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні