Багато господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не люблять страви з цвітної капусти. Однак існує безліч способів приготувати цей інгредієнт так, щоб було смачно. І якщо ви вже робили її в пивному клярі, цього разу здивуйте близьких іншою інтерпретацією. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Популярний салат на зиму: як приготувати овочеве асорті з цвітною капустою, грибами та перцем.
Інгредієнти: цвітна капуста (2/3 шт.), яйця (2 шт.), сметана (5 ст. л.), молоко (3 ст. л.), борошно (4,5 ст. л. з невеликою гіркою), сіль, перець, паприка, сухий або свіжий часник, рослинна олія (200 мл).
Приготування:
Капусту розбираємо на суцвіття, промиваємо та відварюємо у підсоленій воді – після закипання приблизно 4 хвилини, потім виймаємо та даємо охолонути.
Для кляру збовтуємо яйця зі спеціями (сіль, паприка та сухий часник), якщо свіжий часник – тремо 1 часточку на тертці. Додаємо сметану, молоко, знову збовтуємо, додаємо борошно і замішуємо кляр.
Читайте також: Як смачно запекти в духовці цвітну капусту під сиром: простий рецепт.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією.
Відварену цвітну капусту опускаємо в кляр, потім виймаємо виделкою з кляру і відправляємо смажити в сковороду до золотистої скоринки.
Готову капусту викладаємо на паперові серветки, щоб увібралася зайва олія.
- Читайте також на theLime, як приготувати запіканку з цвітної капусти та сиру – смачний рецепт на кожен день.
Цікаві новини для вас:
- Фокача – італійський хліб, який варто скуштувати замість піци: як її зробити.
- Популярний десерт без випічки: як швидко приготувати торт "Снікерс" на 1 вересня.
- Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.