В умовах війни багато українців втратили маленькі радощі, наприклад, сходити з сім'єю до піцерії на вихідних і поїсти улюблену Сицилійську піцу або класичну Маргариту. Тому багато господинь намагаються самостійно готувати цю ресторанну страву та багато інших у домашніх умовах. theLime підібрав для вас простий рецепт фокачі – італійського хліба з томатами, оливками та пряними травами.
Читайте також: Як приготувати італійську чіабату на воді: простий рецепт.
Інгредієнти: борошно (300 г), дріжджі (7-10 г), оливкова олія (2 ст. л.), цукор (0,5 ч. л.), сіль (щіпка), в'ялені томати, маслини, прованські трави ( 1 ст.л.).
Приготування:
Сухі дріжджі заливаємо теплою водою (100 мл), додаємо цукор і ставимо у тепле місце приблизно на 10-20 хвилин.
Окремо в мисці змішуємо борошно, щіпку солі, масу, що підійшла з дріжджами, оливкова олія і 100 мл теплої води. Вимішуємо і знову ставимо у тепле місце без протягів на 30 хвилин.
Читайте також: Які дріжджі краще використовувати для домашнього хліба, щоб був смачним і не кришився.
Потім в тісто, що підійшло, втручаємо маслини, в'ялені томати і прованські трави (орегано, базилік, чебрець). Залишаємо ще на 15 хвилин.
Духовку наперед розігріваємо до 200-220°С.
Через зазначений проміжок часу перекладаємо тісто на деко, застелене пергаментом і змащене трохи маслом, розрівнюємо за формою. Ставимо в добре розігріту духову шафу і випікаємо близько 20-25 хвилин до хрусткої скоринки.
- Раніше ми розповіли, як приготувати домашні в'ялені томати у духовці.
- Читайте також на theLime, як приготувати піцу з грибами та мисливськими ковбасками.
Цікаві новини для вас:
- Бутерброди до школи: рецепти смачних та корисних сендвічів для дитячого перекусу.
- Стоятиме до зими: як приготувати борщову заправку довгого зберігання.
- Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.