Лайм

Справжню італійську піцу з моцарелою можна приготувати вдома: як це зробити

Легкий та простий рецепт

Піца – улюблена страва майже в кожній родині. Господині готують її з різними начинками, експериментують з тістом та спрощують способи приготування. Якщо ви вже пробували зробити піцу на лаваші або швидку піцу з кабачків, додайте до своєї кулінарної скарбнички рецепт справжньої піци з моцарелою, яка виходить не гіршою, аніж в італійському ресторані.

Читайте також: Швидка домашня піца на сковороді: як приготувати тісто та смачну начинку.

Інгредієнти на дві піци: борошно (500 г), вода (300 мл), оливкова олія (30 мл), пресовані дріжджі (5 г), сіль (10 г), томатний соус (8 ст.л.), моцарелла (200) г), свіжий базилік.

Фото: unsplash.com

Приготування:

Спочатку замісіть тісто. У борошно додайте дріжджі, сіль, воду кімнатної температури і перемішайте. Потім додайте оливкову олію та замісіть тісто. Сформуйте тісто в кулю, згинаючи краї вниз, викладіть у глибоку тарілку, накрийте харчовою плівкою.

Поставте в духовку, увімкнувши лише світло. Залишіть тісто підходити на дві години або доти, доки воно не збільшиться вдвічі.

Далі тісто перекладіть на припилену борошном поверхню і акуратно розділіть на дві частини. Не сильно притискаючи сформуйте кульки. Накрийте чистим рушником і залиште підходити ще на півгодини.

Читайте також: З цим рецептом замовляти піцу вже не захочеться: готуємо смачну Маргариту вдома.

Тим часом приготуйте начинку. Томатний соус змішайте з листочками свіжого базиліка і додайте трохи оливкової олії та дрібку солі. Моцарелу наріжте смужками.

З кожної кульки тіста сформуйте шар за допомогою рук. Змастіть томатним соусом, залишивши місце для бортика, викладіть моцареллу і полийте оливковою олією.

Поставте піцу в розігріту до максимальної температури духовку на 6-10 хвилин. Як тільки тісто набуде золотистого кольору, діставайте піцу.

Дізнайтеся, як готують піцу в глибинці Італії - з пармезаном, анчоусами, цибулею та часником.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Щастя, коли такі люди поряд: топ-5 найкращих друзів по знаку Зодіаку

Астрологи назвали, хто зі знаків Зодіаку - найкращі друзі. Це Скорпіон, Телець, Діва, Лев і Риби

Екологічний засіб від шкідників на огірках: вже за 48 годин можна буде вживати в їжу

Чим можна знищити шкідники на огірках - розповідаємо про екологічний біопрепарат проти попелиці, павутинного кліща і трипсів

Сезон побачень, романтики і блиску: гороскоп для всіх знаків Зодіаку на липень

Астрологи дали гороскоп на липень 2024 для всіх знаків Зодіаку - дізнайтеся, що вас чекає