Круасани з готового листкового тіста люблять за простоту та можливість зробити випічку з різною начинкою: із солодкою – на десерт та солоною – на перекус. У цьому матеріалі розповімо, як приготувати круасани з шинкою і сиром, які зручно дати дітям у школу та взяти з собою на роботу.
Читайте також: Печемо вдома ароматні круасани з полуницею: покроковий рецепт.
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто, шинка, твердий сир, кетчуп, жовток одного яйця, кунжут.
Приготування:
Шинку та сир наріжте тонкими пластинами. Якщо використовуєте вже готову продукцію, просто витягніть її з упаковки.
Тісто розморозьте. Одну частину перекладіть на чисту поверхню столу або дошку. Борошном припилювати не потрібно.
Зверху змастіть кетчупом і розкладіть в один шар ковбасні вироби, нарізані великими шматками у формі квадрата.
Читайте також: Швидко готується на сковороді: рецепт піци з лаваша замість тіста.
Зверху розкладіть квадрати сиру та накрийте другою частиною тіста. Візьміть ніж для піци та розріжте отриманий квадрат тіста з начинкою на дві частини. Потім на кожній частині зробіть надрізи по діагоналі, щоб вийшли довгі трикутники.
Кожен трикутник загорніть рулетиком, починаючи з широкого боку. Готові круасани викладіть на деко, застелене пергаментом, на невеликій відстані один від одного.
Зверху змастіть збитим жовтком і посипте білим і чорним кунжутом. Випікайте у розігрітій до 170 градусів духовці 35-40 хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати листкове дріжджове тісто, яке можна заморозити для випікання: простий рецепт.