Лайм

Фритата – італійський омлет з сиром, овочами і ковбасою: як його приготувати

Зробити його простіше простого

Сніданок найважливіший прийом їжі, який дарує заряд бадьорості на весь день. Тому чимало господинь намагаються щодня балувати свою родину незвичними стравами. І якщо ви вже робили вівсяномлинець з яйцем та томатами, цього разу приготуйте італійську страву з сиром, овочами та ковбасою під назвою фритата. theLime ділиться простим рецептом такого омлету.

Читайте також: Чому варто спробувати шакшуку замість звичайної яєчні: цей рецепт став хітом.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: яйця (3 шт.), сметана (50 г), бекон (30 г), цукіні або кабачок (30 г), томат (30 г), солодкий перець (30 г), печериці (30 г), мікс салат (15 г), кисло-солодкий соус (10 г), пармезан (10 г), мікрогрін (1 г), олія (для смаження), сіль, перець.

Приготування:

У мисці збиваємо вінчиком до однорідної консистенції яйця, сметану, сіль та перець за смаком.

Розігріваємо сковороду, в неї викладаємо заготовлене з пергаменту вирізане коло, щоб нічого не прилипло до сковороди, поливаємо олією і вливаємо збиту яєчну суміш.

Готуємо 1 хвилину, щоб знизу омлет схопився і став трохи золотистим, потім ставимо в духовку на 200°С - приблизно на 5 хвилин (до готовності омлету).

Читайте також: Як готують омлети в різних країнах світу: три незвичайні рецепти.

Бекон нарізаємо слайсами, цукіні або кабачок – півкільцями, печериці – смужками.

Обсмажуємо на олії в сковороді бекон, цукіні, печериці приблизно 3 хвилин до золотистого кольору, солимо, перчимо.

Викладаємо омлет, на одну половину кладемо мікс салат, смажені овочі, бекон, свіжий помідор, нарізаний слайсами, поливаємо кисло-солодким соусом і накриваємо другою стороною омлету, викладаємо на тарілку.

Посипаємо зверху натертим пармезаном і оздоблюємо мікрогрином.

Цікаві новини для вас:

  1. Бабагануш – це смачна намазка з печених баклажанів: як приготувати цю страву східної кухні.
  2. Традиційні полтавські галушки готують з м'ясною начинкою: цей рецепт варто спробувати.
  3. Яку рибну консерву можна додати у салат Мімоза: класичний рецепт та його варіанти.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні