Лайм

Фритата – італійський омлет з сиром, овочами і ковбасою: як його приготувати

Зробити його простіше простого

Сніданок найважливіший прийом їжі, який дарує заряд бадьорості на весь день. Тому чимало господинь намагаються щодня балувати свою родину незвичними стравами. І якщо ви вже робили вівсяномлинець з яйцем та томатами, цього разу приготуйте італійську страву з сиром, овочами та ковбасою під назвою фритата. theLime ділиться простим рецептом такого омлету.

Читайте також: Чому варто спробувати шакшуку замість звичайної яєчні: цей рецепт став хітом.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: яйця (3 шт.), сметана (50 г), бекон (30 г), цукіні або кабачок (30 г), томат (30 г), солодкий перець (30 г), печериці (30 г), мікс салат (15 г), кисло-солодкий соус (10 г), пармезан (10 г), мікрогрін (1 г), олія (для смаження), сіль, перець.

Приготування:

У мисці збиваємо вінчиком до однорідної консистенції яйця, сметану, сіль та перець за смаком.

Розігріваємо сковороду, в неї викладаємо заготовлене з пергаменту вирізане коло, щоб нічого не прилипло до сковороди, поливаємо олією і вливаємо збиту яєчну суміш.

Готуємо 1 хвилину, щоб знизу омлет схопився і став трохи золотистим, потім ставимо в духовку на 200°С - приблизно на 5 хвилин (до готовності омлету).

Читайте також: Як готують омлети в різних країнах світу: три незвичайні рецепти.

Бекон нарізаємо слайсами, цукіні або кабачок – півкільцями, печериці – смужками.

Обсмажуємо на олії в сковороді бекон, цукіні, печериці приблизно 3 хвилин до золотистого кольору, солимо, перчимо.

Викладаємо омлет, на одну половину кладемо мікс салат, смажені овочі, бекон, свіжий помідор, нарізаний слайсами, поливаємо кисло-солодким соусом і накриваємо другою стороною омлету, викладаємо на тарілку.

Посипаємо зверху натертим пармезаном і оздоблюємо мікрогрином.

Цікаві новини для вас:

  1. Бабагануш – це смачна намазка з печених баклажанів: як приготувати цю страву східної кухні.
  2. Традиційні полтавські галушки готують з м'ясною начинкою: цей рецепт варто спробувати.
  3. Яку рибну консерву можна додати у салат Мімоза: класичний рецепт та його варіанти.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину