Сніданок – найважливіший прийом їжі, який дарує заряд бадьорості на весь день. Тому чимало господинь намагаються щодня балувати свою родину незвичними стравами. І якщо ви вже робили вівсяномлинець з яйцем та томатами, цього разу приготуйте італійську страву з сиром, овочами та ковбасою під назвою фритата. theLime ділиться простим рецептом такого омлету.
Читайте також: Чому варто спробувати шакшуку замість звичайної яєчні: цей рецепт став хітом.
Інгредієнти: яйця (3 шт.), сметана (50 г), бекон (30 г), цукіні або кабачок (30 г), томат (30 г), солодкий перець (30 г), печериці (30 г), мікс салат (15 г), кисло-солодкий соус (10 г), пармезан (10 г), мікрогрін (1 г), олія (для смаження), сіль, перець.
Приготування:
У мисці збиваємо вінчиком до однорідної консистенції яйця, сметану, сіль та перець за смаком.
Розігріваємо сковороду, в неї викладаємо заготовлене з пергаменту вирізане коло, щоб нічого не прилипло до сковороди, поливаємо олією і вливаємо збиту яєчну суміш.
Готуємо 1 хвилину, щоб знизу омлет схопився і став трохи золотистим, потім ставимо в духовку на 200°С - приблизно на 5 хвилин (до готовності омлету).
Читайте також: Як готують омлети в різних країнах світу: три незвичайні рецепти.
Бекон нарізаємо слайсами, цукіні або кабачок – півкільцями, печериці – смужками.
Обсмажуємо на олії в сковороді бекон, цукіні, печериці приблизно 3 хвилин до золотистого кольору, солимо, перчимо.
Викладаємо омлет, на одну половину кладемо мікс салат, смажені овочі, бекон, свіжий помідор, нарізаний слайсами, поливаємо кисло-солодким соусом і накриваємо другою стороною омлету, викладаємо на тарілку.
Посипаємо зверху натертим пармезаном і оздоблюємо мікрогрином.
- Раніше ми розповіли, як приготувати класичний французький сендвіч крок-мадам.
- Читайте також на theLime, як приготувати омлет Пуляр: рецепт трендової страви із соцмереж.
Цікаві новини для вас:
- Бабагануш – це смачна намазка з печених баклажанів: як приготувати цю страву східної кухні.
- Традиційні полтавські галушки готують з м'ясною начинкою: цей рецепт варто спробувати.
- Яку рибну консерву можна додати у салат Мімоза: класичний рецепт та його варіанти.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.