Лайм

Якщо помідори не спіють, їх можна закрити на зиму зеленими: популярний рецепт консервації

Зробіть декілька банок смачної закуски

Для деяких господинь приготування консервації є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже закрили декілька банок пікантних зелених помідорів по-грузинськи, цього разу замаринуйте їх із часником та морквою. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Як заквасити помідори у пластиковому відрі, щоб на смак були як бочкові: рецепт на зиму.

Фото: instagram.com/liudmilafoliush8

Інгредієнти: зелені помідори, морква, часник, кріп.

Інгредієнти для маринаду: вода (5 л), лавровий листок (3 шт.), чорний перець горошком (10-12 шт.), цукор (2 ст.), оцет (2 ст.), сіль (1 ст.).

Приготування:

Часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо слайсами. Моркву промиваємо у проточній воді, очищаємо та ріжемо кружальцями.

Беремо 1-літрові банки, споліскуємо їх у воді та витираємо на сухо. На дно кожної банки кладемо гілочку кропу, лавровий листок, кілька горошин чорного перцю.

Потім кожен зелений помідор розрізаємо навпіл, але не до кінця. У середину томату кладемо скибочки часнику та моркви. Фаршируємо таким чином усі помідори, викладаємо щільно в банки.

Читайте також: Зелені помідори на зиму: прості рецепти, які стали хітами в інтернеті.

Тим часом підготуємо маринад. У велику каструлю виливаємо 5 л води, додаємо до неї 2 склянки цукру, 1 склянку кам'яної солі, 2 склянки оцту. Ставимо на плиту та доводимо до кипіння – цього обсягу вистачить на 10 банок помідорів.

У кожну банку наливаємо підготовлений розсіл і накриваємо, але герметично не закриваємо кришками.

Стерилізуємо заготівлю: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки із зеленими помідорами, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 20 хвилин після закипання води.

Акуратно виймаємо банки, щоб не обпектися, і за допомогою закочувального ключа закриваємо їх. Перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження. Потім забираємо консервацію в льох до зими.

Цікаві новини для вас:

  1. Лобіо – традиційна грузинська страва з квасолі: як приготувати її з овочами і томатним соусом.
  2. Чим можна замінити бамбуковий килимок для суші: вистачить простих підручних засобів.
  3. Фритата – італійський омлет з сиром, овочами та ковбасою: як його приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні