Лайм

Солодкі та соковиті помідори половинками – найкращий рецепт консервації на зиму

Зробіть кілька баночок у серпні

Багато господинь полюбляють експериментувати з новими стравами влітку, тому що є велика кількість сезонних овочів. У серпні традиційно збирають великий урожай томатів, які можна замаринувати в солодкому маринаді, заквасити по-єврейськи, зробити з них томатний сік або кетчуп. theLime підібрав простий рецепт консервованих помідорів половинками з петрушкою та цибулею.

Читайте також: Консервація помідорів: прості та смачні рецепти, що стали хітами в інтернеті.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти на банку 1 л: томати (8-12 шт.), часник (3 зубчики), цибуля (1 шт.), чорний перець горошком (10-15 шт.), сіль (2 ч. л.), цукор (2 ст. л.), оцет (1 ч. л.), рослинна олія (1 ст. л.), петрушка (зелень), любисток (зелень).

Приготування:

Невеликі за розміром помідори (краще взяти сорт сливка) ретельно промиваємо в проточній воді. Потім обрізаємо місця кріплення плодоніжок.

Зелень (петрушку, любисток) споліскуємо у воді, дрібно нарізаємо ножем.

Часник і цибулю очищаємо від лушпиння, часник поділяємо на зубчики, ріжемо не дуже дрібно. Цибулю нарізаємо кільцями.

Читайте також: Що таке голі помідори і чому все в захваті від цього найпростішого рецепту.

На дно кожної банки викладаємо трохи часнику та цибулі, чорний перець горошком, подрібнену зелень. Потім відправляємо в банку половинки томатів і знову шар часнику, цибулі та петрушки, а також додаємо сіль та цукор. Зверху – половинки помідорів і знову часник, цибулю та зелень. Також у кожну банку вливаємо оцет та гарячу воду, заповнюючи банки до самого верху, прикриваємо кришками.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з помідорами, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 20 хвилин після закипання води.

Акуратно виймаємо банки, щоб не обпектися, і за допомогою закочувального ключа закриваємо їх. Перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати аджику: рецепти консервації на зиму, які обожнюють за смак і простоту.
  2. Як закрити кетчуп на зиму: найпростіший рецепт густого соусу з яблуками.
  3. Потрібно лише два інгредієнти: як закрити помідори на зиму, щоб були як свіжі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу