На календарі – початок серпня, а це означає, що багато господинь намагаються максимально закрити на зиму різноманітні салати та мариновані овочі. І якщо ви вже зробили кілька баночок пікантних зелених помідорів по-грузинськи, поекспериментуйте і з іншими варіантами закусок із цього овочу. theLime вирішив поділитися простими рецептами.
Читайте також: Консервація помідорів: прості і смачні рецепти, які стали хітами в інтернеті.
Зелені помідори з часником та морквою
Інгредієнти: зелені помідори (1 кг), морква (1-2 шт.), зелень (кріп, петрушка, кінза, базилік), часник (1 головка).
Інгредієнти для маринаду: вода (1 л), сіль (2 ст. л.), цукор (2 ст. л.), оцет 9% (100 мл), лавровий лист, перець горошком, коріандр, гірчиця у зернах.
Приготування:
Моркву очищаємо, споліскуємо у воді та тремо на дрібній тертці.
Зелень (кріп, петрушку, кінзу, базилік) промиваємо у воді, потім викладаємо на паперові рушники на декілька хвилин, щоб увібралася зайва волога, дрібно рубаємо ножем.
Часник чистимо від лушпиння. Змішуємо в мисці моркву, часник та зелень, ретельно перемішуємо.
Зелені помідори промиваємо в проточній воді, розрізаємо навхрест майже до кінця. Фаршируємо помідори підготовленою начинкою, складаємо в посуд, в якому вони потім маринуватимуться – у пластиковий контейнер або каструлю.
Потім готуємо маринад: у каструлю виливаємо воду, додаємо сіль, цукор та всі спеції, наприклад, лавровий лист, перець горошком, коріандр, гірчицю у зернах. Періодично перемішуючи, доводимо до кипіння, потім вливаємо оцет, чекаємо ще 1-2 хвилини і знімаємо з вогню.
Заливаємо помідори підготовленим маринадом та залишаємо на 12-14 годин. Через зазначений проміжок часу їх можна вже їсти.
Читайте також: Дуже смачний до м'яса. Рецепт улюбленого томатного соусу Сацебелі на зиму.
Квашені зелені помідори у відрі
Інгредієнти: зелені помідори (5,5-6 кг), кріп (за смаком), селера (за смаком), листя хрону (за смаком), листя вишні (за смаком), часник (за смаком), коріандр (1 ст. л. ), гірчиця в зернах (1 ст. л.), лавровий лист (5 шт.), сіль (3,5 ст. л.), чорний перець горошком (1/2 ст. л.).
Приготування:
Промиваємо у проточній воді зелені помідори та всю зелень.
Беремо відро, ретельно миємо його та витираємо насухо. На дно викладаємо листя хрону, вишні, селеру, лавровий лист, а також кріп і часник. Далі всипаємо коріандр, чорний перець горошком, а також гірчицю в зернах.
Услід щільним шаром складаємо зелені помідори. Наповнивши відро томатами наполовину, викладаємо ще один шар кропу, селери, листя хрону і вишні, часнику, а також спецій. Знову викладаємо помідори.
Потім готуємо розсіл: в 1 л холодної води розчиняємо 3,5 ст. л. солі. Отриманий розсіл виливаємо у відро із зеленими помідорами. Зверху ставимо обробну дошку або тарілку, а зверху – вантаж. Залишаємо помідори у такому вигляді на 2 тижні у темному теплому місці.
Через зазначений проміжок часу їх можна пробувати.
- Раніше ми розповіли рецепт найпростішого томатного соку на зиму.
- Читайте також на theLime, як зробити густий домашній кетчуп, що нічим не поступається магазинному: рецепт на зиму.
Цікаві новини для вас:
- Будуть готові за 3 години: найшвидший рецепт маринованих помідорів.
- Так готували ще наші бабусі: класичний рецепт баклажанної ікри на зиму.
- Дешевше, ніж у магазині: як приготувати домашні в'ялені томати у духовці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.