Лайм

Смачний салат на зиму: як закрити пікантні зелені помідори по-грузинськи

Побалуйте близьких незвичною закускою

Для деяких господинь приготування консервації є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже зробили кілька баночок солодких маринованих помідорів, цього разу закрийте зелені пікантні помідори. theLime ділиться простим рецептом заготовки по-грузинськи на зиму.

Фото: instagram.com/elenamotrichhandmade

Інгредієнт: зелені помідори (2 кг), цибуля (4 шт.), болгарський перець (500 г), гострий перець (1 шт.), часник (1 головка), петрушка, кріп, кінза, коріандр (1,5 ч. л.), чорний мелений перець (0,5 ч. л.), сіль (1,5 ст. л.), цукор (3 ст. л.), яблучний оцет (180 мл), рослинна олія (120 г).

Приготування:

Зелені помідори промиваємо у проточній воді, нарізаємо довільними шматочками.

Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями.

Читайте також: Буде як свіжий. Рецепт салату з помідорів та болгарського перцю на зиму.

Викладаємо в блендер промитий і очищений від насіння болгарський та гострий перець, зубчики часнику, невеликий пучок зелені (петрушка, кріп, кінза), додаємо коріандр, чорний мелений перець, сіль, цукор, яблучний оцет та рослинну олію. Подрібнюємо до одержання однорідної маси.

У великій мисці або каструлі змішуємо нарізані зелені помідори та отриману суміш. Залишаємо на 2-3 години, щоб томати пустили сік.

Тим часом підготуємо банки для консервації – краще взяти невеликі по 0,5 л.

У чисті банки накладаємо салат по-грузинськи і зверху заливаємо соком, що виділився.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник або марлю, складену в декілька шарів. Викладаємо в неї банки із зеленими помідорами, накриваємо чистими кришками, заливаємо теплою водою по плічка. Стерилізуємо банки із моменту закипання води 25 хвилин.

Потім акуратно дістаємо, закочуємо кришками і перевертаємо догори дном. Обгортаємо теплим пледом або ковдрою до повного остигання приблизно на добу. Потім прибираємо у льох чи підвал на зиму.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Ольга (@happy_lelka_)

Цікаві новини для вас:

  1. Класичний рецепт консервації: як закрити на зиму ніжинський салат з огірків.
  2. Свіжі овочі будуть всю зиму: як правильно заморозити кабачки.
  3. Як смачно приготувати стручкову квасолю: рецепт з вершками і часником.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати