Лайм

Лобіо – традиційна грузинська страва з квасолі: як приготувати її з овочами і томатним соусом

Здивуйте свою родину

Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують як із українською кухнею, так і з іншими. В Україні велику популярність має грузинська кухня. І якщо ви вже балували свою родину м'ясом з томатами та спеціями під назвою чашушулі, цього разу урізноманітніть меню стравою з квасолі. theLime ділиться простим рецептом лобіо.

Читайте також: Не гірше, ніж у грузинському ресторані: рецепт хачапурі по-аджарськи.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: квасоля (200 г), болгарський перець (1 шт.), морква (1 шт.), помідор (1 шт.), цибуля (1 шт.), томатний соус (3 ст. л.), кінза, лавровий лист, чорний перець, червоний перець, сіль, кокосова олія (1-1,5 ст. л.), часник (2-3 зубчики).

Приготування:

Квасолю промиваємо та замочуємо в холодній воді на ніч. Коли квасоля набухне, промиваємо ще раз, солимо, додаємо лавровий лист і ставимо варити на середній вогонь на 1-1,5 години (поки не стане дуже м'якою).

Приблизно за 30 хвилин до готовності квасолі починаємо готувати решту інгредієнтів. Перець та помідор промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками. Моркву тремо на великій терці, цибулю нарізаємо, часник пропускаємо через прес. Кинзу споліскуємо, дрібно шаткуємо ножем.

Читайте також: Як приготувати грузинський соус ткемалі зі слив: класичний рецепт.

Розігріваємо сковороду. Обсмажуємо до золотистої скоринки на середньому вогні моркву та цибулю. Додаємо болгарський перець та обсмажуємо його 5 хвилин.

Додаємо помідор, солимо овочі, тушкуємо на середньому вогні 10 хвилин.

Додаємо квасолю, томатний соус, часник, зелень, червоний та чорний перець і ще трохи підсолюємо. Всі інгредієнти обережно перемішуємо і даємо прогрітися 10-15 хвилин на маленькому вогні, щоб усі смаки та аромати змішалися.

Подаємо ароматне лобіо до столу та насолоджуємося смаком.

Цікаві новини для вас:

  1. Фритата – італійський омлет з сиром, овочами та ковбасою: як його приготувати.
  2. Бабагануш – це смачна намазка з печених баклажанів: як приготувати цю страву східної кухні.
  3. Традиційні полтавські галушки готують з м'ясною начинкою: цей рецепт варто спробувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Сандвіч-конструктор - чудова ідея сніданку за 5 хвилин

Блогерка Джина Каас показала чудову ідею сніданку за 5 хвилин - цей сандвіч з беконом і сиром точно сподобається всій родині

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома