Лайм

Фалафель – це смажені котлетки з нуту: як приготувати східну страву в домашніх умовах

Побалуйте своїх близьких

Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують як із українською кухнею, так і з іншими. І якщо ви вже робили смачну намазку із печених баклажанів під назвою бабагануш, цього разу приготуйте фалафель. theLime докладніше розповідає, що це, і ділиться простим рецептом, як його зробити.

Читайте також: Як приготувати хумус з нуту: простий рецепт і поради.

Фалафель – це страва, що являє собою смажені у фритюрі кульки з подрібнених бобових (зазвичай нуту), приправлені прянощами.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: нут сухий (200 г), цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), розпушувач тіста (0,5 ч. л.), куркума (0,25 ч. л.), зіра (0,5 ч. л.), коріандр (0,5 ч. л.), петрушка (3-4 гілочки), кріп (3-4 гілочки), панірувальні сухарі (4 ст. л.), олія (за смаком), сіль перець.

Приготування:

Нут заздалегідь заливаємо водою і чекаємо, доки він настоїться. Кріп і петрушку промиваємо у проточній воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники.

Цибулю та часник очищаємо від лушпиння.

Викладаємо нут у чашу блендера разом із зеленню, часником та цибулею. Все ретельно подрібнюємо до однорідності. Готову суміш викладаємо у тарілку. Додаємо коріандр, зіру, куркуму, розпушувач, сіль та перець. Все ретельно перемішуємо.

Читайте також: Популярний східний салат: як приготувати кускус з овочами та оливками.

Потім з отриманої суміші формуємо кульки і відразу ж обвалюємо їх у панірувальних сухарях.

У каструлю виливаємо велику кількість рослинної олії, нагріваємо її. Опускаємо кожну кульку і смажимо по кілька хвилин з кожного боку.

Готовий фалафель викладаємо на паперові серветки, щоб позбутися зайвого жиру. А потім перекладаємо в тарілку і одразу подаємо до столу. Вживати таку східну страву слід гарячою.

Цікаві новини для вас:

  1. Традиційний рецепт дерунів з картоплі, який ніколи не втратить популярності у господинь.
  2. Якщо помідори не спіють, їх можна закрити на зиму зеленими: популярний рецепт консервації.
  3. Сіннабони – ніжні булочки з корицею та сметанною заливкою: як їх приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами