Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують як із українською кухнею, так і з іншими. І якщо ви вже робили смачну намазку із печених баклажанів під назвою бабагануш, цього разу приготуйте фалафель. theLime докладніше розповідає, що це, і ділиться простим рецептом, як його зробити.
Читайте також: Як приготувати хумус з нуту: простий рецепт і поради.
Фалафель – це страва, що являє собою смажені у фритюрі кульки з подрібнених бобових (зазвичай нуту), приправлені прянощами.
Інгредієнти: нут сухий (200 г), цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), розпушувач тіста (0,5 ч. л.), куркума (0,25 ч. л.), зіра (0,5 ч. л.), коріандр (0,5 ч. л.), петрушка (3-4 гілочки), кріп (3-4 гілочки), панірувальні сухарі (4 ст. л.), олія (за смаком), сіль перець.
Приготування:
Нут заздалегідь заливаємо водою і чекаємо, доки він настоїться. Кріп і петрушку промиваємо у проточній воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники.
Цибулю та часник очищаємо від лушпиння.
Викладаємо нут у чашу блендера разом із зеленню, часником та цибулею. Все ретельно подрібнюємо до однорідності. Готову суміш викладаємо у тарілку. Додаємо коріандр, зіру, куркуму, розпушувач, сіль та перець. Все ретельно перемішуємо.
Читайте також: Популярний східний салат: як приготувати кускус з овочами та оливками.
Потім з отриманої суміші формуємо кульки і відразу ж обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
У каструлю виливаємо велику кількість рослинної олії, нагріваємо її. Опускаємо кожну кульку і смажимо по кілька хвилин з кожного боку.
Готовий фалафель викладаємо на паперові серветки, щоб позбутися зайвого жиру. А потім перекладаємо в тарілку і одразу подаємо до столу. Вживати таку східну страву слід гарячою.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачний плов у сковороді.
- Читайте також на theLime, як приготувати вдома справжній фалафель.
Цікаві новини для вас:
- Традиційний рецепт дерунів з картоплі, який ніколи не втратить популярності у господинь.
- Якщо помідори не спіють, їх можна закрити на зиму зеленими: популярний рецепт консервації.
- Сіннабони – ніжні булочки з корицею та сметанною заливкою: як їх приготувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.