Лайм

Рецепт смачної чурхчели в домашніх умовах: як приготувати її з натурального соку

Поекспериментуйте на дозвіллі

Багато господинь в Україні відмовилися від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для своїх близьких різні десерти самостійно – це допомагає не лише заощадити частину сімейного бюджету, а й гарантує, що продукт вийде натуральнішим. І якщо ви вже робили пастилу з чорної смородини або домашній зефір з фруктового пюре, цього разу побалуйте родину грузинським десертом під назвою чурчхела. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Натуральний та смачний десерт: як приготувати полуничний мармелад у домашніх умовах.

Чурчхела – це традиційні грузинські національні ласощі: очищені від шкаралупи горіхи нанизують на нитку і поливають виноградним або гранатовим соком, загущеним борошном.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: виноградний сік (1,5 л), борошно (200 г), фундук (100 г), волоські горіхи (100 г).

Також знадобляться міцна нитка та тонка голка.

Приготування:

Волоські горіхи очищаємо від лушпиння, нанизуємо ядра на нитку за допомогою тонкої голки, формуючи щось на зразок намиста. З одного боку робимо кілька вузликів – щоб горіхи не зісковзували вниз. З іншого залишаємо трохи простору, тому що потім будемо підвішувати чурчхелу.

Беремо сотейник і виливаємо в нього 1 л виноградного чи гранатового соку (або іншого на ваш смак). Доводимо до кипіння та проварюємо приблизно 10 хвилин.

В іншій ємності змішуємо сік, що залишився (близько 500 мл), і борошно, перемішуємо, щоб не було грудочок. Потім тонкою цівкою вливаємо суміш з борошном в киплячий виноградний сік, весь час помішуючи.

Проварюємо доти, доки не вийде густий кисіль, також у суміш можна додати кілька ложок цукру. На це потрібно буде приблизно 10-15 хвилин при цьому слід не забувати постійно помішувати.

Коли виноградна суміш стане досить густою, зменшуємо вогонь і опускаємо в неї по черзі горіхові намиста. Тримаємо їх у киплячому соку з борошном приблизно 10-15 секунд, ретельно покриваючи густою масою. Цю процедуру можна повторити кілька разів з перервою 5-10 хвилин або за один раз.

Читайте також: Популярний десерт без випічки: як швидко приготувати торт "Снікерс".

Також можна спочатку підвісити горіхові намиста, а потім наливати масу на них. Робимо один шар, потім чекаємо, поки він схопиться близько 20-30 хвилин, потім наносимо ще один і так далі. Чим більше шарів нуги, тим довше буде сохнути чурчхела.

Кріпимо ниточки за допомогою скріпок у зручному теплому та сонячному місці – наприклад, на витяжці або на спеціальній вішалці для кухонних приладів. Застилаємо простір навколо пергаментним папером з чурчхели спочатку буде стікати виноградний кисіль.

Залишаємо грузинську страву в такому положенні на 4-6 днів, а якщо в приміщенні висока вологість або ви покрили чурчхелу кількома шарами нуги на 1-2 тижні. Готові цукерки не повинні липнути до рук, кисільний шар повинен бути добре просушеним, але при цьому м'яким та гнучким.

Через зазначений проміжок часу знімаємо готовий десерт із нитки, розрізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.

Фото: pixabay.com

Читайте також на theLime, як приготувати смачні домашні цукерки з горіхами та сухофруктами.

Цікаві новини для вас:

  1. Нічого не треба запікати: як приготувати ніжний жульєн з куркою і грибами на сковороді.
  2. Проста і швидка випічка до чаю: як приготувати морквяний пиріг з доступних інгредієнтів.
  3. Бограч – це ситна перша страва з м'ясом і овочами: як його готують на Закарпатті.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину

Сукня з великим коміром - фаворит серед модниць: які фасони вибрати на випускний

Влітку випускниці шукають найкрасивіші сукні на свято. Які варіанти вбрання можна розглянути - читайте в матеріалі