Лайм

Простий рецепт запеченої картоплі по-французьки, який підійде навіть для свята

Спробуйте цей спосіб приготування

Існує багато страв із картоплі, які ще не набридли українським родинам. Серед них - французька запіканка гратен із соковитою начинкою та карпатські ліганці з картоплі та кисломолочного сиру. theLime знайшов вам ще один рецепт, який може доповнити як повсякденне, так і святкове меню. Розповідаємо, як готувати картоплю по-франузьки з копченим м'ясом.

Інгредієнти: 8 великих картоплин, 150 г копченого м'яса з салом, 3 цибулини, 100-150 г твердого сиру, 2 яйця, сіль, перець, сало або смалець для змащування форми для запікання.

Читайте також: Нічого не потрібно запікати: як приготувати ніжний жульєн з куркою та грибами на сковороді.

Фото: toprecepty.cz

Приготування:

Картоплю миємо, чистимо від шкірки і нарізаємо великими скибочками або кубиками.

Цибулю дрібно шаткуємо. Копчене м'ясо чи шинку нарізаємо невеликими кубиками. Сир натираємо на середній тертці. Яйця збиваємо у мисці виделкою до однородної констистенції.

Форму для запікання щеро змащуємо салом чи смальцем. Потім викладаємо страву шарами. Перший шар – картопля з невеликою кількістю солі. Другий шар – цибуля. Третій шар – цибуля. Четвертий шар – нарізане копчене м'ясо. Останнім шаром має бути сир.

Зверху злегка посоліть і поперчіть страву. Поставте в розігріту до 160 градусів духовку і запікайте 30 хвилин. Потім залийте збитими яйцями і запікайте ще 30 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати янтики з м'ясом – чебуреки без жиру.

Цікаві новини для вас:

Чотири нестандартні методи зберігання часнику, завдяки яким він довго залишається свіжим.

Заготівля для розсольника та огіркова ікра: що робити з перестиглими огірками.

Як досвідчені городники зберігають картоплю на зиму: не всі знають ці правила.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні