Жульєн – традиційна гаряча закуска французької кухні із запеченого з грибами курячого філе під хрумкою сирною шапкою. Багато господинь готують і подають його в невеликому горщику – кокотниці – в ньому страва запікається найкраще. Однак жульєн можна зробити швидше і на сковороді. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Як приготувати млинці з жульєном усередині: простий рецепт.
Інгредієнти: куряче філе (300-350 г), печериці (350 г), рослинна олія (3-4 ст. л.), цибуля (1 шт.), борошно (1 ч. л.), сметана 15-20% (150 г), вершки 20% (200 мл), сир (150-200 г), сіль, перець.
Приготування:
Печериці нарізаємо великим кубиком. Розігріваємо сковороду та обсмажуємо гриби на невеликій кількості олії до золотистого кольору.
Куряче філе промиваємо, нарізаємо кубиком або смужками, обсмажуємо до рум'яної скоринки в іншій сковороді, додаємо дрібно нарізану цибулю і обсмажуємо разом ще декілька хвилин.
Читайте також: Як приготувати простий пиріг-жульєн: рецепт на листковому тісті.
У сковороду з куркою додаємо обсмажені печериці, все перемішуємо. Потім всипаємо борошно і пасеруємо 1-2 хвилини.
Вливаємо сметану і вершки, сіль і перець за смаком. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 3-4 хвилини на слабкому вогні.
Твердий сир тремо на тертці. Посипаємо ним страву, накриваємо кришкою і залишаємо ще буквально на декілька хвилин.
Подаємо гарячу закуску до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати гратен з картоплі.
- Читайте також на theLime, як зробити незвичний жульєн у грибах.
Цікаві новини для вас:
- Найсмачніший соус до м'яса: як приготувати на зиму сацебелі з томатів та слив.
- "Невидимка" – французький яблучний пиріг, який став хітом в інтернеті: як його зробити.
- Фунчоза з куркою – швидка страва азійської кухні, яку варто додати до своєї книги рецептів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.