Якщо ви любите прості у приготуванні та ситні страви, ми маємо для вас кілька ідей в запасі. Наприклад, раніше ми ділилися рецептом тушкованої капусти із сосисками, а також інструкцією з приготування голубців без м'яса. Цього разу theLime розповість, як зробити тушковану капусту з додаванням томатної пасти та сметани. Детальніше про це - читайте на сторінці нижче.
Інгредієнти: капуста 1,5 кг, морква 2 шт, цибуля 2 шт, томатна паста 1 ст. л, сметана 150 мл, сіль та перець за смаком, олія для тушкування.
Читайте також: Простий салат з буряка на зиму знадобиться для борщу і гарнірів: як його приготувати.
Приготування: овочі миємо та дрібнимо. Нарізаємо цибулю, моркву та шинкуємо капусту. На розігріту сковорідку кидаємо подрібнену цибулю, смажимо її кілька хвилин, після чого додаємо до неї подрібнену моркву, і все разом смажимо 5-7 хвилин до готовності. Додаємо нашу капусту до інших компонентів та починаємо її тушкувати. У процесі приготування не забуваємо перемішувати. Коли капуста трохи протушилася, зменшуємо вогонь, накриваємо все кришкою та залишаємо на 25-30 хвилин тушкуватися до. Не забуваємо посолити страву.
В окремій ємності з'єднуємо томатну пасту та сметану. Перемішуємо їх та додаємо до інших інгредієнтів. Але перед цим робимо на сковорідці невеличку ямку посередині, у яку і викладаємо нашу томатно-сметанну суміш. Чекаємо кілька хвилин, аби вона закипіла, після чого перемішуємо її з усією капустою. Також додаємо перець.
Читайте на тему: Оригінальний спосіб приготування скумбрії, який варто додати в книгу рецептів.
Тушкуємо все разом ще якийсь час. Після того, як бачимо, що капуста добре протушкувалася разом із нашою заправкою, вимикаємо вогонь, даємо страві час охолонути та нарешті насолоджуємося унікальним ніжним смаком.
- Ліниві голубці з рисом і капустою: раніше ми розповідали про те, як приготувати на плиті традиційну українську страву.
Цікаві новини для вас:
- Як смачно приготувати смажені стрілки часнику: простий сезонний рецепт.
- Як приготувати аджику: рецепти консервації на зиму, які обожнюють за смак і простоту.
- Сніданок туриста – класика консервації: як приготувати цей овочевий салат на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.