Кінець літа для багатьох господинь – гаряча пора, адже потрібно встигнути закрити різноманітні салати та мариновані овочі на зиму. І якщо ви зробили кілька банок смачного салату на зиму з баклажанів, цього разу приготуйте Сніданок туриста, який вважають класикою консервації. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Популярний салат на зиму: як приготувати овочеве асорті з цвітною капустою, грибами та перцем.
Інгредієнти на 4 банки по 1 л: морква (1 кг), цибуля (1 кг), перець болгарський (1 кг), помідори (1 кг), рис (300 г), рослинна олія (50 мл), сіль (2 ст. л.), цукор (2 ст. л.), оцет 9% (1 ст. л.), лавровий лист (3 шт.), перець чорний мелений (1 ч. л.).
Приготування:
Всі овочі ретельно промиваємо у проточній воді, очищаємо.
Рис промиваємо декілька разів. Відварюємо в окремій каструлі до напівготовності (10 хвилин), потім промиваємо у холодній воді.
Помідори пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо блендером, перекладаємо у каструлю та ставимо на середній вогонь. У цей час дрібно нарізаємо цибулю, а моркву тремо на великій терці.
Коли маса в каструлі закипить, додаємо цибулю та моркву, перемішуємо, варимо близько 10 хвилин. Паралельно нарізаємо перець соломкою, відправляємо в каструлю.
Додаємо соняшникову олію, сіль та цукор. Перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні 15 хвилин.
Читайте також: Як готують лечо на півдні України: класичний рецепт із солодкого перцю та помідорів.
Перекладаємо в каструлю з овочами рис, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою та варимо до готовності.
Стерилізуємо банки будь-яким зручним для вас способом: в духовці, мікрохвильовій печі або на пару. Кришки обдаємо окропом.
Коли рис буде готовий, додаємо оцет, мелений перець, лавровий лист або інші спеції, перемішуємо, вимикаємо вогонь і розливаємо у стерильні банки. Закочуємо, перевертаємо їх догори дном і чекаємо, поки заготовка повністю охолоне. Потім прибираємо у прохолодне темне місце.
- Раніше ми розповіли, як закрити салат з огірків, перцю та печериць.
- Читайте також на theLime, як приготувати королівський салат з огірків на зиму з морквою, перцем і цибулею.
Цікаві новини для вас:
- Тільки помідори, сіль та цукор: рецепт найпростішого томатного соку на зиму.
- Рецепт ікри із запечених баклажанів став хітом 2023 року: чим він цікавий.
- Як приготувати аджику: рецепти консервації на зиму, які люблять за смак та простоту.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.