Лайм

Сніданок туриста – класика консервації: як приготувати цей овочевий салат на зиму

За цим рецептом готували ще наші бабусі

Кінець літа для багатьох господинь гаряча пора, адже потрібно встигнути закрити різноманітні салати та мариновані овочі на зиму. І якщо ви зробили кілька банок смачного салату на зиму з баклажанів, цього разу приготуйте Сніданок туриста, який вважають класикою консервації. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Популярний салат на зиму: як приготувати овочеве асорті з цвітною капустою, грибами та перцем.

Фото: instagram.com/milanus.m

Інгредієнти на 4 банки по 1 л: морква (1 кг), цибуля (1 кг), перець болгарський (1 кг), помідори (1 кг), рис (300 г), рослинна олія (50 мл), сіль (2 ст. л.), цукор (2 ст. л.), оцет 9% (1 ст. л.), лавровий лист (3 шт.), перець чорний мелений (1 ч. л.).

Приготування:

Всі овочі ретельно промиваємо у проточній воді, очищаємо.

Рис промиваємо декілька разів. Відварюємо в окремій каструлі до напівготовності (10 хвилин), потім промиваємо у холодній воді.

Помідори пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо блендером, перекладаємо у каструлю та ставимо на середній вогонь. У цей час дрібно нарізаємо цибулю, а моркву тремо на великій терці.

Коли маса в каструлі закипить, додаємо цибулю та моркву, перемішуємо, варимо близько 10 хвилин. Паралельно нарізаємо перець соломкою, відправляємо в каструлю.

Додаємо соняшникову олію, сіль та цукор. Перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні 15 хвилин.

Читайте також: Як готують лечо на півдні України: класичний рецепт із солодкого перцю та помідорів.

Перекладаємо в каструлю з овочами рис, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою та варимо до готовності.

Стерилізуємо банки будь-яким зручним для вас способом: в духовці, мікрохвильовій печі або на пару. Кришки обдаємо окропом.

Коли рис буде готовий, додаємо оцет, мелений перець, лавровий лист або інші спеції, перемішуємо, вимикаємо вогонь і розливаємо у стерильні банки. Закочуємо, перевертаємо їх догори дном і чекаємо, поки заготовка повністю охолоне. Потім прибираємо у прохолодне темне місце.

Цікаві новини для вас:

  1. Тільки помідори, сіль та цукор: рецепт найпростішого томатного соку на зиму.
  2. Рецепт ікри із запечених баклажанів став хітом 2023 року: чим він цікавий.
  3. Як приготувати аджику: рецепти консервації на зиму, які люблять за смак та простоту.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні