Лайм

Любителі гострого перцю обожнюють цей рецепт на зиму: він простий і швидкий

Заготовка порадує неймовірним смаком

Прості рецепти часто стають справжніми хітами, оскільки потребують мінімум зусиль та часу. Одним із таких є салат з мівіни, який готується за лічені хвилини. Також легкістю вас здивує маринований гострий перець на зиму. Рецепт, про який йтиметься далі, підійде навіть тим господиням та господарям, які лише освоюють кулінарну справу.

Інгредієнти: перець гострий - 2 кг, вода - 1 літр, цукор - 2 ст л з гіркою (50 г), сіль - 2 ст л (50 г), оцет 9% - 200 мл. З указаних пропорцій у вас вийде приблизно 5 баночок по 0,5 л.

Читайте також: Як приготувати гострі баклажани на зиму: популярний рецепт по-грузинськи.

Фото: YouTube

Приготування: перець миємо та просушуємо, наприклад, за допомогою паперових серветок. Далі подрібнюємо його на маленькі шматочки за допомогою кухонних ножиць або ножа.

У каструлю наливаємо 1 л води, додаємо туди ложку солі та дві ложки цукру. Все перемішуємо та даємо компонентам розчинитися у воді. Після того як сіль та цукор розчинилися, кидаємо у рідину наш перець. Додаємо 200 мл 9% оцту, все ретельно перемішуємо. Не доводимо перець до кипіння, а лише після того, як все майже закипіло, вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою та залишаємо заготовку постояти протягом 10 хвилин.

Після цього перець дістаємо та розкладаємо по уже завчасно простерилізованим баночкам. Маринад, який залишився після того, як ми забрали звідти перець, потрібно довести до кипіння. Для цього вмикаємо вогонь та залишаємо його на якийсь час.

Коли рідина закипіла, вимикаємо вогонь та гарячим маринадом заливаємо наші перці. Накриваємо баночки простерилізованими кришками та закручуємо їх. Перевертаємо догори дном, укутуємо теплою тканиною та даємо час охолонути.

Читайте на тему: Крижавки - це квашена капуста з буряком, яку ще називають "пелюсткою": як її приготувати.

Після того як заготовка охолола, переміщаємо її до льоху на зимівлю. Дістаємо за потреби та насолоджуємося смачним гострим перцем, який має ніжний смак.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу