На календарі – жовтень, а це означає, що закінчується сезон баклажанів, коли потрібно встигнути не лише насолодитися цими овочами, а й подумати про заготівлі на зиму. Якщо ви вже побалували близьких запеченими в духовці або баклажанною ікрою, закрийте декілька банок салату з квасолею та бакажанами. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Які овочі входять до салату "Десятка" і як зробити його на зиму: класичний рецепт.
Інгредієнти: баклажани (2 кг), помідори (1,5 кг), перець (0,5 кг), морква (0,5 кг), часник (5-7 головок), суха квасоля (500 г), рослинна олія ( 350 г), оцет (100 мл), сіль (2 ст. л. з гіркою), цукор (1 склянка).
Приготування:
Квасолю заздалегідь замочуємо та відварюємо.
Всі овочі ретельно промиваємо у проточній воді. У помідорах вирізаємо місця кріплення плодоніжки. Часник очищаємо від лушпиння і разом із томатами пропускаємо через м'ясорубку.
Із солодкого перцю вирізаємо насіннєву коробку і нарізаємо середнім кубиком.
Моркву очищаємо, промиваємо та тремо на терці. Баклажани нарізаємо великим кубиком.
Читайте також: Чому гірчать баклажани і як прибрати з них неприємний присмак: допоможе не тільки сіль.
У каструлю з товстим дном викладаємо томатне пюре з часником, додаємо цукор, оцет, олію, сіль, натерту моркву. Ставимо каструлю на плиту та доводимо до кипіння.
Коли маса закипить, додаємо нарізаний перець і знов чекаємо, поки все закипить. Потім додаємо баклажани та варимо салат приблизно 30 хвилин. Через зазначений проміжок часу додаємо зварену квасолю. Варимо ще півгодини, постійно перемішуючи.
Заздалегідь готуємо банки та кришки для консервації: їх потрібно промити та простерилізувати, наприклад, у духовці. Викладаємо салат із баклажанів у чисті та сухі банки.
Закриваємо герметично кришками і накриваємо теплою ковдрою до повного остигання. Потім прибираємо у погріб.
- Раніше ми розповіли, як приготувати баклажани як гриби.
- Читайте також на theLime простий рецепт баклажанів з кетчупом на зиму.
Цікаві новини для вас:
- Канелоні – великі макарони-трубочки, які готують із фаршем: найпростіший рецепт страви.
- Рецепт ароматного яблучного повидла з апельсином, що виходить густим, як мармелад.
- Ніжні рибні котлети з консервованого тунця – швидка страва на вечерю: як їх приготувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.