Лайм

Простий рецепт салату на зиму став хітом: як приготувати баклажани з квасолею

Закрийте декілька баночок

На календарі – жовтень, а це означає, що закінчується сезон баклажанів, коли потрібно встигнути не лише насолодитися цими овочами, а й подумати про заготівлі на зиму. Якщо ви вже побалували близьких запеченими в духовці або баклажанною ікрою, закрийте декілька банок салату з квасолею та бакажанами. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Які овочі входять до салату "Десятка" і як зробити його на зиму: класичний рецепт.

Фото: скріншот із youtube.com

Інгредієнти: баклажани (2 кг), помідори (1,5 кг), перець (0,5 кг), морква (0,5 кг), часник (5-7 головок), суха квасоля (500 г), рослинна олія ( 350 г), оцет (100 мл), сіль (2 ст. л. з гіркою), цукор (1 склянка).

Приготування:

Квасолю заздалегідь замочуємо та відварюємо.

Всі овочі ретельно промиваємо у проточній воді. У помідорах вирізаємо місця кріплення плодоніжки. Часник очищаємо від лушпиння і разом із томатами пропускаємо через м'ясорубку.

Із солодкого перцю вирізаємо насіннєву коробку і нарізаємо середнім кубиком.

Моркву очищаємо, промиваємо та тремо на терці. Баклажани нарізаємо великим кубиком.

Читайте також: Чому гірчать баклажани і як прибрати з них неприємний присмак: допоможе не тільки сіль.

У каструлю з товстим дном викладаємо томатне пюре з часником, додаємо цукор, оцет, олію, сіль, натерту моркву. Ставимо каструлю на плиту та доводимо до кипіння.

Коли маса закипить, додаємо нарізаний перець і знов чекаємо, поки все закипить. Потім додаємо баклажани та варимо салат приблизно 30 хвилин. Через зазначений проміжок часу додаємо зварену квасолю. Варимо ще півгодини, постійно перемішуючи.

Заздалегідь готуємо банки та кришки для консервації: їх потрібно промити та простерилізувати, наприклад, у духовці. Викладаємо салат із баклажанів у чисті та сухі банки.

Закриваємо герметично кришками і накриваємо теплою ковдрою до повного остигання. Потім прибираємо у погріб.

Цікаві новини для вас:

  1. Канелоні – великі макарони-трубочки, які готують із фаршем: найпростіший рецепт страви.
  2. Рецепт ароматного яблучного повидла з апельсином, що виходить густим, як мармелад.
  3. Ніжні рибні котлети з консервованого тунця – швидка страва на вечерю: як їх приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг