Лайм

Найпростіший рецепт на зиму: як приготувати кисло-солодкий маринований перець

Зробіть смачну заготовку своїми руками

У жовтні ще можна встигнути закінчити сезон приготування заготовок на зиму, якщо раптом ви цього ще не зробили. Раніше ми ділилися рецептом простого салату з баклажанів, а також розповідали, як зробити гострі томати по-корейськи. Цього разу мова піде про те, як приготувати на зиму ніжний кисло-солодкий перець. Детальніше про це розповідається на сторінці нижче.

Інгредієнти: 3 кг різнокольорового солодкого перцю, 250 мл води, 250 мл соняшникової олії, 250 мл оцту 9%, 250 г цукру, 0,5 ст.л солі, 15 шт чорного перцю горошком, 5 шт лаврового листа. З указаних пропорцій у вас вийде 6 баночок по 0,5 л.

Читайте також: Крижавки - це квашена капуста з буряком, яку ще називають "пелюсткою": як її приготувати.

Фото: instagram.com/cookingwithlove_18

Приготування: перець миємо, очищаємо від плодоніжки та розрізаємо на 4-6 частин. З усіх інших компонентів, які вказані в рецепті (вода, олія, оцет, цукор, сіль, чорний перець горошком, лавровий лист) готуємо маринад. Для цього з'єднуємо усі необхідні інгредієнти у окремій ємності та доводимо до кипіння.

Далі у киплячу суміш занурюємо частину перцю та варимо протягом 10 хвилин. Після цього розкладаємо його по чистим стерильним баночкам, накриваємо кришками, але не закручуємо. У наш маринад відправляємо другу частину перцю і знову заповнюємо баночки. Коли ємність повністю наповнена перцем, заливаємо її киплячим маринадом та закручуємо кришками.

Читайте на тему: Як приготувати гострі баклажани на зиму: популярний рецепт по-грузинськи.

Перевертаємо банки догори дном, укутуємо ковдрою чи рушником та залишаємо до повного вистигання. Заготовку виносимо до льоху на зберігання, дістаємо її у зимовий період та насолоджуємося ніжним кисло-солодким смаком.

Фото: instagram.com/cookingwithlove_18

  • Рецепт популярних обсмажених баклажанів на зиму люблять за простоту: дізнайтесь, як їх як приготувати.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба