Яйця по-шотландськи – не тільки чудова страва для святкового столу, але й смачний варіант на кожен день. Шотландські яйця можуть бути і закускою, і основною стравою, подаватися як гарячими, так і холодними. Варені яйця, загорнуті у фарш і обсмажені в паніровці, можуть стати альтернативою звичайним котлетам.
Інгредієнти: фарш курячий (250 г), яйця (3 шт.), перець чилі (1 ст.л.), панірувальні сухарі (150 г), борошно (3 ст.л.), кріп (20 г), олія рослинна (300 мл).
Читайте також: Шеф-кухар порадив, як зберігати яйця, щоб вони довше залишалися свіжими.
Приготування:
Кріп ретельно промийте під проточною водою, просушіть і дрібно наріжте. Перець чилі розріжте навпіл, видаліть усе насіння і подрібніть. Подрібнену зелень і перець з'єднайте з м'ясним фаршем. Перемішайте. Яйця та борошно у фарш додавати не потрібно.
Яйця відваріть нам'яко, остудіть і очистіть від шкаралупи.
Далі змочіть руки у воді з лимоном, щоб фарш не прилипав до рук, і сформуйте м'ясний коржик. Яйце обваляйте у борошні, щоб воно добре прилипло до м'яса, і загорніть його у фарш. Має вийти велика котлета.
Читайте також: Закуска до свята і на кожен день: рецепт печінкового торта з овочевою начинкою.
Далі м'ясну кульку вмочіть у яйці, а потім обваляйте в панірувальних сухарях.
Обсмажуйте яйце по-шотландськи у фритюрі приблизно 3 хвилини. Акуратно дістаньте з киплячої олії, використовуючи шумівку. Перекладіть на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії. Виконайте те саме з іншими яйцями.
Дізнайтеся, що таке мусака і як приготувати цю смачну страву з баклажанів: традиційний рецепт.