Лайм

Як приготувати яйце по-шотландськи - страву, яка набирає популярність в мережі

Готується без зайвого клопоту

Яйця по-шотландськи – не тільки чудова страва для святкового столу, але й смачний варіант на кожен день. Шотландські яйця можуть бути і закускою, і основною стравою, подаватися як гарячими, так і холодними. Варені яйця, загорнуті у фарш і обсмажені в паніровці, можуть стати альтернативою звичайним котлетам.

Інгредієнти: фарш курячий (250 г), яйця (3 шт.), перець чилі (1 ст.л.), панірувальні сухарі (150 г), борошно (3 ст.л.), кріп (20 г), олія рослинна (300 мл).

Читайте також: Шеф-кухар порадив, як зберігати яйця, щоб вони довше залишалися свіжими.

Фото: unsplash.com

Приготування:

Кріп ретельно промийте під проточною водою, просушіть і дрібно наріжте. Перець чилі розріжте навпіл, видаліть усе насіння і подрібніть. Подрібнену зелень і перець з'єднайте з м'ясним фаршем. Перемішайте. Яйця та борошно у фарш додавати не потрібно.

Яйця відваріть нам'яко, остудіть і очистіть від шкаралупи.

Далі змочіть руки у воді з лимоном, щоб фарш не прилипав до рук, і сформуйте м'ясний коржик. Яйце обваляйте у борошні, щоб воно добре прилипло до м'яса, і загорніть його у фарш. Має вийти велика котлета.

Читайте також: Закуска до свята і на кожен день: рецепт печінкового торта з овочевою начинкою.

Далі м'ясну кульку вмочіть у яйці, а потім обваляйте в панірувальних сухарях.

Обсмажуйте яйце по-шотландськи у фритюрі приблизно 3 хвилини. Акуратно дістаньте з киплячої олії, використовуючи шумівку. Перекладіть на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії. Виконайте те саме з іншими яйцями.

Дізнайтеся, що таке мусака і як приготувати цю смачну страву з баклажанів: традиційний рецепт.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Одержимі чистотою і порядком: астрологи назвали головних чистюль Зодіаку

Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку, які найбільше люблять порядок і чистоту в домі - Діва, Терези, Козеріг, Скорпіон

Ідеальне поєднання: рецепт сирників із солодких сирків з банановою начинкою

Як у домашніх умовах приготувати апетитні сирники без цукру та з бананом усередині, щоб побалувати себе та своїх близьких

Коли і як часто треба поливати рослини на городі: поради городникам

Чому досвідчені дачники радять поливати рослини рідше, але більшою кількістю води, ніж часто, але трохи, а також коли це робити