Восени багато господинь намагаються додавати до раціону своїх сімей сезонні овочі у вигляді салатів. І якщо ви вже робили квашену капусту в теплому маринаді, цього разу здивуйте близьких вінегретом із овочів, запечених у духовці. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Як приготувати смачний і вітамінний вінегрет: простий рецепт 15-хвилинка.
Інгредієнти: картопля (400 г), морква (300 г), буряк (300 г), зелений горошок (200 г), солоні огірки (200-300 г), зелень петрушки (30 г), сіль, перець.
Інгредієнти для соусу: рослинна олія (3 ст. л.), винний або яблучний оцет (2 ст. л.).
Приготування:
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Всі овочі ретельно промиваємо під проточною водою і тремо щіткою або губкою, так як запікатимемо їх у шкірці.
Обгортаємо кожен овоч у алюмінієву фольгу і викладаємо на деко. Запікаємо картоплю та моркву 40 хвилин, а буряки – 80 хвилин.
Потім дістаємо їх і чекаємо, доки вони трохи охолонуть. Очищаємо від шкірки та нарізаємо шматочками середнього розміру.
Читайте також: Скільки часу потрібно варити овочі для вінегрету: секрети приготування.
Петрушку промиваємо і викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем.
Солоні огірки також нарізаємо кубиком.
Змішуємо в глибокій мисці нарізані інгредієнти, додаємо зелений горошок.
Для приготування соусу змішуємо олію і винний або яблучний оцет за допомогою вінчика, додаємо щіпку солі.
Заправляємо салат соусом, додаємо сіль та перець за смаком, перемішуємо та подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вінегрет із квашеною капустою.
- Читайте також на theLime рецепти салатів з морквою по-корейськи.
Цікаві новини для вас:
- Паста Амосова – зміцнююча суміш із сухофруктів: як приготувати її в домашніх умовах.
- Як приготувати яйце по-шотландськи – страву, яка набирає популярності в мережі.
- Як приготувати пісний майонез – заправку для салатів, у рецепті якої немає яєць.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.